Μπορεί το Πατρινό Καρναβάλι να φτάνει στη δύση του μετά το τέλος της Κυριακάτικης μεγάλης παρέλασης, όμως δεν τελειώνει εκεί.

Υπάρχει ασφαλώς και η τελετή λήξης και μάλιστα η φετινή θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, αφού καλεσμένοι του Καρναβαλικού Οργανισμού και αυτοί που θα ανέβουν στη σκηνή που θα στηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου, θα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο εμπορικά συγκροτήματα της εναλλακτικής μουσικής, οι Locomondo. 

Όπως πρώτο έγραψε το patrasevents.gr οι Locomondo έρχονται στην Πάτρα για να δώσουν παλμό και ύφος με τη μουσική τους στην τελετή λήξης, σε μία από τις εμφανίσεις τους που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στα χρονικά του συγκροτήματος αυτού.

Οι Locomondo, με τη μουσική και το ύφος τους ταιριάζουν απόλυτα με καρναβάλι και σίγουρα το άκουσμα του ονόματός τους θα δώσει ένα ακόμα κίνητρο στους χιλιάδες επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, στους καρναβαλιστές, αλλά και στον κόσμο για να πάνε στο μόλο της Αγίου Νικολάου και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 

Δεν θα είναι όμως μόνο αυτοί. Πέρα από τους Locomondo θα προηγηθεί ένα δρώμενο που στην ουσία θα ενώσει το λαϊκό στοιχείο του Καραγκιόζη με τη λαϊκή παράδοση του κινέζικου εθίμου του δράκου. Θα εμφανιστεί, δηλαδή, ο Χρήστος Πατρινός, με εθελοντές ηθοποιούς, μαζί με τους Κινέζους χορευτές του Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, σε μία παράσταση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 

Φυσικά η τελετή λήξης θα έχει και δεκάδες πυροτεχνήματα με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, δίνοντας φως και χρώμα στην καρναβαλική νύχτα και έναν εντυπωσιακό τόνο στη λήξη του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στην τελετή λήξης ο δήμος της Πάτρας, ύστερα από την ειδοποίηση του Λιμενικού, φρόντισε και προμηθεύτηκε, αρκετά επιπλέον κιγκλιδώματα, έτσι ώστε να κλείσει το χώρο και να αποκλείσει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε πτώσης ατόμου ή ατόμων στη θάλασσα.