Το "κλου" του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού είναι αναμφίβολα οι Κινέζοι και ο Κινέζικος Δράκος που ήρθαν στην Πάτρα, καλεσμένοι από τον δήμο, αποφασισμένοι να μας εντυπωσιάσουν και να δώσουν μία ξεχωριστή νότα σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη. 

Οι 26 ακροβάτες χορευτές του Κινέζικου Δράκου έχουν δώσει ένα ρεσιτάλ εμφανίσεων σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν πάρει μέρος από τη πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Από το δρώμενο που έκανε στον πεζόδρομο της Παντανάσσης την περασμένη Πέμπτη, όσο και στις εμφανίσεις που ακολούθησαν στην Αγυιά και τα Ζαρουχλέικα. Ειδικά, στη θεατρική αναπαράσταση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην συνοικία των Ζαρουχλεΐκων οι Κινέζοι ακροβάτες - χορευτές ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί. 

Οι δρόμοι πλημμύρισαν από χιλιάδες συμπολίτες, που βγήκαν να υποδεχθούν, να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν στα εντυπωσιακά δρώμενα του θιάσου Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township.

Απόλαυσαν το θεαματικό δρώμενο με τον κινέζικο δράκο που προσέφεραν οι κινέζοι καλλιτέχνες διασχίζοντας τις οδούς Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Ανθείας και Ευβοίας. Κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, όπου και πραγματοποιήθηκαν δρώμενα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.


Τις δράσεις της Κινέζικης αποστολής ακολουθεί κάμερα κινέζικου καναλιού, κατά συνέπεια, μέσα από την παρουσία τους στην Πάτρα, το Πατρινό Καρναβάλι και η πόλη μας προβάλλεται στην μακρινή Κίνα και αυτό ενδέχεται να βοηθήσει στην τουριστική δυναμική της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κινέζικος Δράκος και οι χορευτές του θα πάρουν μέρος και στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ θα πραγματοποιήσουν και ένα ξεχωριστό δρώμενο κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, λίγο πριν από την καύση του καρνάβαλου και την εμφάνιση των Locomondo. 

Δείτε φωτογραφίες από την αναπαράσταση που έδωσαν στα Ζαρουχλέικα, το απόγευμα της Παρασκευής.