Όσο περνούν οι ώρες και μπαίνουμε στην τελική ευθεία του διημέρου της κορύφωσης του καρναβαλιού της Πάτρας, τόσο μεγαλώνουν και τα ποσοστά της αύξησης της επισκεψιμότητας στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των ανθρώπων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, μετά και το τέλος της Παρασκευής, όπου κορυφώθηκαν οι αφίξεις των επισκεπτών, με έκτακτα δρομολόγια από την Αθήνα στην Πάτρα, κάθε πέντε λεπτά, ο συνολικός αριθμός που έχουν έρθει και είναι να έρθουν στην πόλη μέσω των λεωφορείων της εταιρείας θα ξεπεράσει τις 15.000. 

Μιλάμε για ένα ποσοστό αύξησης, δηλαδή, που θα φτάσει το 30%, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Το ποσοστό αυτό από μόνο του δείχνει ότι η Πάτρα "βουλιάζει" από τον κόσμο και ότι το ρεκόρ προσέλευσης των επισκεπτών θα καταρριφθεί. Οι αφίξεις των επισκεπτών συνεχίζονται και στον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, υπάρχει αρκετή κίνηση από το πρωί του Σαββάτου. 

Τα έκτακτα δρομολόγια θα συνεχιστούν έως και το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν από την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ θα υπάρξουν νέες αφίξεις την Κυριακή, ανήμερα της μεγάλης παρέλασης.

Έκτακτα δρομολόγια έχει πραγματοποιήσει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φέρνοντας στην Πάτρα ένα σύνολο επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού που ξεπερνάει τα 4.000 άτομα, έχοντας και αυτή αυξητικά ποσοστά στην προσέλευση του κόσμου, σε σύγκριση με πέρυσι. Συνολικά ο κόσμος που έχει φτάσει και πρόκειται να έρθει στην Πάτρα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενδέχεται να ξεπεράσει τις 20.000. 

Σε γενικές γραμμές το ενδιαφέρον του κόσμου για να έρθει στην Πάτρα αυτές τις μέρες του καρναβαλιού είναι μεγάλο και τα λεωφορεία που έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα έως και την Καλαμάτα, τη Θήβα, τη Λαμία, το Ναύπλιο και τόσες άλλες πόλεις.