Ζωή στο καρναβάλι της Πάτρας δίνουν τα πληρώματα του Καρναβαλιού, με ένα ποτάμι γεμάτο από ζωή και χρώματα να ξεχύνεται στο κέντρο της πόλης για ένα διήμερο, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και σκορπίζοντας σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. 

Ανάμεσα στα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού ξεχωρίζουν, εκτός αυτών που έχουν κάτι να παρουσιάσουν με τις κατασκευές τους στο καλλιτεχνικό κομμάτι, και τα γκρουπ, με τον περισσότερο κόσμο που σε κάθε παρέλαση προσφέρουν έναν διαφορετικό παλμό στο πέρασμα τους, έχοντας το στοιχείο του ενθουσιασμού και της ξέφρενης διασκέδασης. 

Βλέπετε, ο κόσμος που απαρτίζει αυτά τα πληρώματα, ανήκει στις νεαρές ηλικίες, συνήθως δεν είναι πάνω από 21 - 22 ετών και το γεγονός αυτό δίνει στα πληρώματα αυτά, ένα άλλο χαρακτήρα που αποτυπώνεται στις παρελάσεις και φυσικά έχει ανάγκη το Πατρινό Καρναβάλι.

Άλλωστε, το κυρίαρχο στοιχείο του καρναβαλιού δεν είναι μόνο το απολλώνιο, αλλά κυρίως το διονυσιακό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. 

Έτσι, υπάρχουν και φέτος αρκετά καρναβαλικά πληρώματα που θα έχουν κόσμο, κυρίως νεαρούς και εφήβους που θα δώσουν το δικό τους άρωμα στις παρελάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει το μεγαλύτερο πλήρωμα από πλευράς κόσμου αναμένεται να έχει γύρω στα 9.000 άτομα που θα παρελάσουν, προφανώς στο τέλος των παρελάσεων. Πέρα από αυτό το πλήρωμα υπάρχουν και άλλα που ανήκουν στα λεγόμενα πολυάριθμα.


Πληρώματα που σύμφωνα με τις εγγραφές που έχουν κάνει αναμένεται να βγάλουν γύρω στα 5.000 και 6.000 άτομα. Σε αυτή την κατηγορία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο πληρώματα στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι. 

Και φυσικά υπάρχει και μία ακόμα κατηγορία στην λίστα των λεγόμενων υπεράριθμων, με τέσσερα πέντε πληρώματα που ο κόσμος τους, ξεπερνάει τα 2.000 άτομα και φτάνουν τις 3.000. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα πιο μικρά με 900, 800 και 700 άτομα. 

Συνολικά και με δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρκετά πληρώματα που θα έχουν πάνω από 300 άτομα, αλλά και ότι ο αριθμός των γκρουπ που θα συμμετέχουν φέτος είναι 57 (περισσότερος από ποτέ) τότε με πρόχειρους υπολογισμούς μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οι καρναβαλιστές που θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας θα ξεπεράσουν τα 30.000 άτομα. 

Το σίγουρο είναι ότι και φέτος τα λεγόμενα πολυάριθμα πληρώματα θα δώσουν έναν ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.