Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες στην αγορά της Πάτρας με κλιμάκια της ΑΑΔΕ, προερχόμενα από διάφορες πόλεις της χώρας, να έχουν έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να εντοπίσουν κρούσματα παραβατικότητας, στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Στο στόχαστρο των ελεγκτών έχουν μπει για ακόμα μία φορά τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας και ήδη τα μαγαζιά έχουν πάρει τα μέτρα τους, έτσι ώστε να είναι όλα νομότυπα και να μην χρειαστεί να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα στους δημόσιους μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι ψάχνουν για αφορμή, βλέποντας μία πόλη που αυτές τις μέρες έχει κίνηση και αρκετό κόσμο. 

Οι έλεγχοι γίνονται κυρίως στο θέμα των αποδείξεων, στο αν κόβονται και με τον τρόπο που πρέπει, ενώ είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ζητώντας από την κάθε επιχείρηση την τήρηση φορολογικών βιβλίων, περνώντας τα από το μικροσκόπιο. 

Δεν αποκλείεται, πέρα από τους ελέγχους των κλιμακίων της ΑΑΔΕ, να υπάρξουν και άλλες εξορμήσεις από κλιμάκια του πρώην ΙΚΑ, μέσα στις επόμενες ημέρες, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο ζήτημα της μαύρης εργασίας και του ωραρίου.

Οι έλεγχοι, πάντως, δεν θα περιοριστούν μόνο στην εστίαση, αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα - εταιρείες της Πάτρας που θα λειτουργούν αυτές τις μέρες, ενώ θα γίνουν και εξορμήσεις σε πλανόδιους μικροπωλητές.

Στο στόχαστρο και τα καρναβαλικά γκρουπ

Φυσικά στο στόχαστρο των κλιμακίων των ελεγκτών της ΑΑΔΕ έχουν μπει και φέτος τα καρναβαλικά πληρώματα της Πάτρας, με τους ελεγκτές να ξεκινούν με βάση τα στοιχεία που τους έχουν κοινοποιηθεί από τον Καρναβαλικό Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σε σχετικές έρευνες, ζητώντας από τους επικεφαλής φορολογικά στοιχεία για προμήθειες, αλλά και αποδείξεις για τις στολές. 

Μέχρι ώρας πάντως, μέσα από τους έλεγχους που ήδη έχουν ξεκινήσει το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το σύνολο σχεδόν των καρναβαλικών πληρωμάτων έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες και είναι νόμιμα σε όλα τους.

Οι έλεγχοι αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις επόμενες ώρες σε όλη την αγορά της Πάτρας και κυρίως στο κέντρο. Στόχος όλων αυτών των ελέγχων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η αναζήτηση στοιχείων για την απόκρυψη εισοδημάτων και κερδών.