Ο Αποστόλης Μάρκου σε δήλωση του αναφέρει:

«Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος στην αυτονόητη σημασία που έχει ο ρόλος των Γυναικών στη ζωή και στην κοινωνία.

Είναι απαραίτητο, ωστόσο, η ημέρα της Γυναίκας να αποτελέσει αφορμή για κάθε άνδρα ξεχωριστά ώστε να σκεφτεί αν η στάση του απέναντι στην κάθε Γυναίκα είναι ανάλογη σε αυτό που εκείνη αξίζει.

Ο πολυετής αγώνας των Γυναικών για ισότητα και ισονομία, για ελευθερία και εκμηδενισμό των φαινομένων βίας κάθε μορφής, είναι δυστυχώς ακόμα επίκαιρος και αναγκαίος. Όχι τόσο στην νομική του διάσταση, όσο όμως στην καθημερινότητα των πολιτών, δηλαδή στην ουσία.

Οι Γυναίκες εξακολουθούν να παλεύουν για δικαιώματα που δεν έχουν ή για δικαιώματα που ναι μεν έχουν κατοχυρώσει, αλλά στην καθημερινή πρακτική δεν απολαμβάνουν. Την ίδια ώρα, καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πιο δύσκολη πολύπλευρη αποστολή τους, της μάνας, της εργαζόμενης, της συντρόφου…

Για όλους αυτούς τους λόγους, πέρα από την πιο … γλυκιά ευχή που πρέπει να δώσουμε οι άνδρες σε όλες τις Γυναίκες, έχουμε χρέος να αναλογιστούμε πώς θα βελτιωθούμε εμείς οι ίδιοι απέναντί τους. Στο σπίτι ή στην εργασία και έξω στην κοινωνία.

Περισσότερο δε, να αναλογιστούν οι ενασχολούμενοι με τα κοινά και εν προκειμένω στην περιοχή μας, η επόμενη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, η οποία ως μία βασική της υποχρέωση θα έχει … με πράξεις και όχι λόγια και θεωρίες, να στηρίξει κάθε Γυναίκα αυτής της πόλης!».