Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου συνάντησε για πρώτη φορά τηλεοπτικά τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και περιέγραψε ανάμεσα σε άλλα στο The 2night show την εμπειρία του στον στρατό και το περιστατικό βίας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. «Πρέπει να ξεκαθαρίσω μια παρα- μετάφραση, δεν λέω ότι έγινε επίτηδες. Σε αυτές τις δηλώσεις που έδωσα στο Πρωινό στην αγαπημένη μου την Φαίη που πολύ την αγαπώ και όλη την ομάδα, είπα ότι υπέστην σωματικό βιασμό στον στρατό. Δεν είπα σεξουαλικό βιασμό. Γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν έγινε σεξουαλικός βιασμός. Εννοούσα ότι με χτύπησαν, πάτωσα, πήγα στο νοσοκομείο, έπαθα τρομερή διάσειση, έμεινα 3 μέρες. Με χτυπούσαν με τα άρβυλα στο κεφάλι. Πέρασα πολύ δύσκολα στο στρατό, όπως αναφέρει το zappit.

Έγινε στην Κύπρο. Είναι 2009. Πηγαίνω στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και αναγκαστικά παίρνω κάποια άδεια για να λείψω κάποιες μέρες από το στρατόπεδο και να έρθω εδώ σε αυτά τα στούντιο που βρισκόμαστε τώρα για το show, όπου όπως σου είπα κατάφερα και κέρδισα και μια πολύ ωραία θέση, τη δεύτερη. Επιστρέφοντας με περίμεναν έξω από το στρατόπεδο ένα βράδυ που δεν θα το ξεχάσω ποτέ, με έχει σημαδέψει για πολλούς λόγους, γιατί ένιωσα για πρώτη φορά πόσο επικίνδυνο είναι να προσπαθείς και να πετυχαίνεις πράγματα στη ζωή σου. Επιστρέφοντας, ήταν έξω από το στρατόπεδο, με άρπαξαν, με χτύπησαν με αφορμή ότι έλειψα και φορτώθηκαν τα καθήκοντα μου. Ήταν δυο τρία συγκεκριμένα άτομα που ήταν οι νταήδες του στρατοπέδου.

«Με χτύπησαν πολύ. Μου πέταξαν ένα άρβυλο στο κεφάλι. Αίματα. Έπεσα κάτω. Ζαλιζόμουν. Πήραν τους γονείς μου τηλέφωνο. Πήγα στο νοσοκομείο. Εγώ θέλω να πω ένα μπράβο στην εθνική φρουρά γιατί όταν μίλησα, αυτός ο άνθρωπος και τιμωρήθηκε και θα μπορούσε να τιμωρηθεί και παραπάνω αν εγώ δεν ήμουν ένας άνθρωπος που είχα μάθει από μικρός να συγχωρώ τους ανθρώπους. Έμεινα τρεις μέρες στο νοσοκομείο. Ξαναγύρισα, άλλαξα στρατόπεδο γιατί δεν ήθελα να έρθω σε επαφή με αυτό το παιδί ξανά. Πέρασε στρατοδικείο, αλλά ήταν ένα παιδί με πολλά ελαφρυντικά, γιατί είχε στην οικογένεια του πάρα πολλά θέματα. Είχε θυμώσει γιατί είχε βγάλει μια σκοπιά παραπάνω επειδή εγώ έλειψα», ανέφερε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.