«Όταν το διακύβευμα δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά η ίδια η Δημοκρατία, δεν υπάρχει μεσαίος χώρος. Διαλέγεις ή Αριστερά ή Δεξιά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε εκδήλωση με θέμα: «Προοδευτικό Δημοκρατικό Μέτωπο - Η απάντηση της Αριστεράς στον ακροδεξιό κίνδυνο», που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ η συμπόρευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την αναχαίτιση της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συμπόρευση αυτή δεν σημαίνει ομογενοποίηση, αλλά διατήρηση της διαφορετικής προσέγγισης της κάθε δύναμης έναντι των προβλημάτων.

Όπως είπε, η ακροδεξιά τα τελευταία χρόνια διεκδικεί τον ρόλο του αμφισβητία απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές, με αποτέλεσμα να προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων. Για τον λόγο αυτό, σημείωσε ότι βασική πρόκληση για την ανάσχεση της ανόδου της άκρας Δεξιάς ενόψει και των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων αποτελεί η συνέχιση της προσπάθειας των τελευταίων ετών για την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την επαναφορά της κανονικότητας και του αισθήματος ασφάλειας στις ζωές των πολιτών.

«Χωρίς δουλειά και χωρίς αξιοπρέπεια στον χώρο εργασίας δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, όμως δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά έστειλε 100 αντίτυπα του τελευταίου του βιβλίου προκειμένου να μοιραστούν στο κοινό. Το βιβλίο του, που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με τίτλο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά», συνάδει απολύτως με το θέμα της εκδήλωσης.

Στο βιβλίο του κ. Κούλογλου καταγράφονται οι θέσεις που ψήφισε η ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τους νέους, τις γυναίκες, το περιβάλλον. Όλες οι θέσεις της ακροδεξιάς είχαν αρνητικό πρόσημο, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.