Αυξημένα είναι τα περιστατικά παραβατικότητας από τους Ρομά, όχι μόνο για τους κατοίκους της Εγλυκάδας ή του Ριγανόκαμπου και γενικότερα των ανατολικών συνοικιών της Πάτρας, αλλά και για τους οδηγούς ταξί. 

Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πέντε ληστείες από επιβάτες Ρομά εις βάρος οδηγών ταξί. Τα τέσσερα από αυτά έχουν σημειωθεί κοντά στην περιοχή της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, ενώ το άλλο που ήταν και το πιο άγριο αφού ο δράστης έβγαλε μαχαίρι έγινε στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. 

Οι δράστες Ρομά σε όλες τις περιπτώσεις έκαναν τους πελάτες, ζητώντας από τους οδηγούς να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους, όμως όπως αποδείχτηκε ο σκοπός τους ήταν άλλος. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οδηγοί τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν μόλις σε διάρκεια μιας εβδομάδας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για αυτούς. 

Οι επαγγελματίες ταξί αναγκάζονται και βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους, αφού βλέποντας την αναδουλειά που υπάρχει και την κρίση που έχει περιέλθει ο κλάδος, ρισκάρουν στο να πάρουν άτομα ύποπτα που δεν γνωρίζουν το ποιον τους, προκειμένου να κάνουν ορισμένες κούρσες που θα ενισχύσουν το μεροκάματο τους και θα τους βοηθήσουν στο να βγουν τα έξοδα. 

Πέφτουν έτσι θύματα κλοπών και ληστειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοια περιστατικά και πάλι με δράστες Ρομά είχαν συμβεί και το περασμένο διάστημα στην περιοχή των Βραχνείκων, αυτή τη φορά.

Το σωματείο τους γνωρίζοντας όλα αυτά τα περιστατικά έχει προχωρήσει στην απόφαση να προτρέψει τους οδηγούς στο να μην βάλουν και πάλι άτομα Ρομά στα οχήματα τους και να μην ρισκάρουν τη ζωή τους. Καλούν μάλιστα την Αστυνομία και γενικότερα τους φορείς της πολιτείας να παρέμβουν, καθώς όπως υποστηρίζουν νιώθουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι στους κινδύνους.