Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας θα κάνουν απόψε και ώρα 19.00 τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων.

Τα άρματα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου. Στην πλατεία Γεωργίου θα σταθμεύσουν για πολύ ώρα δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα άρματα που θα εμφανιστούν στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄, θα είναι: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Άρμα Βασίλισσας», «Πόλεμος και Ειρήνη», «Σούπερ Ήρωες» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών» «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και «Κουτάβι».

Τα άρματα στην παρέλασή τους στους δρόμους της Πάτρας αλλά και στην πλατεία Γεωργίου θα συνοδέψει η 50μελής Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οργανισμού της Πολυφωνικής (διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) παίζοντας επίκαιρους-αποκριάτικους μουσικούς σκοπούς.

Ακολουθούν 30 παιδιά από τα σχολεία 5ο Γυμνάσιο Πατρών - 12ο Γυμνάσιο Πατρών - Γυμνάσιο Καστριτσίου -  10ο Γενικό Λύκειο Πατρών - 12ο Γενικό Λύκειο Πατρών - Γενικό Λύκειο Λουσικών - ΕΠΑ.Λ Κ. Αχαΐας - 7ο ΕΠΑ.Λ Πατρών με εξαιρετικές στολές από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτελούν καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Τα σχολεία αυτά ανήκουν στο Δίκτυο σχολείων ΔΔΕ Αχαϊας «Λαβύρινθος» στο πλαίσιο της δράσης «Art & Recycling – Δημιουργώ Ανακυκλώνοντας». Το δίκτυο δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια, ενώ οι στολές με τις οποίες τα παιδιά θα εμφανιστούν και τις έχουν τα ίδια δημιουργήσει φιλοξενούνται στην Αγορά Αργύρη μέχρι και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Παράλληλα στις 20.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα ξεδιπλώνεται η φάση «Τα Καλύτερά μας» του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τα 11 καλύτερα θεάματα από την φάση «Περιοδεύων Θίασος».