Λατρεύουμε τα πιάτα από διαφορετικές κουζίνες με περίεργες γεύσεις.

Πικάντικα, γλυκόξινα, καυτερά πιάτα ιντριγκάρουν τους ουρανίσκους μας. Πολλά υλικά μπορούν να νοστιμέψουν τα πιάτα μας.

Ένα από αυτά που ανεβαίνει πολύ σε δημοφιλία ονομάζεται gochujang (Γκότσουτζανγκ) και είναι ένα νέο μυστικό υλικό που κάνει θαύματα.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό Κορεάτικο συστατικό που μπορεί να μπει σε πολλά για διαφορετικά πιάτα.

Φτιάχνεται από κόκκινη πάστα τσίλι, κολλώδες ρύζι και σόγια που έχει υποστεί ζύμωση. Είναι καυτερό, πικάντικο, και γλυκόξινο ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το bovary.

Η πάστα αυτή από καυτερές πιπεριές έχει μοναδική γεύση και υφή.

Μπορείς να την ανακατέψεις με σάλτσα ντομάτας, να την προσθέσεις σε σούπες, μαρινάδες, βραστά κ.α.

Κοτόπουλο, ζυμαρικά και πολλά πιάτα θα πάρουν άλλη γεύση αν προσθέσεις αυτό το μαγικό υλικό.

Μπορείς να το βρεις στα σούπερ μάρκετ, σε ασιατικά deli αλλά και στο Internet.