Ανοιχτή παρουσίαση Biodanza
με την Αργυρώ Chanadana Δαβανέλου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

‘Κίνητρο’ Λεμεσού 16 και Θράκης

Θέλεις….

-να χαλαρώσεις και να ξαναβρείς την δόνηση της ζωής να χτυπάει μέσα σου;
- να απολαύσεις την μουσική και να κινηθείς ελεύθερα και δημιουργικά μαζί της;
- να συνδεθείς με την ζωτικότητα σου και την χαρά του να είσαι ο εαυτός σου;
-να ανακαλύψεις μια αρμονική σχέση με τον εαυτό σου και τους άλλους;

Έλα να γνωρίσεις την BIODANZA!!

Tι είναι η Biodanza?

Η Βiodanza είναι ένα σύστημα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.
Βασίζεται σε απλές κινήσεις και είναι προσιτή σε όλους. Βασίζεται στην καθημερινή ζωή και στα προγονικά αρχέτυπα. Η Biodanza μας κάνει να ξαναβρούμε τη χαρά, την κίνηση και την δόνηση της ζωής μέσα μας, να αισθανόμαστε και να εκφράζουμε συναισθήματα.
Επαναφέρει την κίνηση ως μια παγκόσμια γλώσσα και αναβιώνει την παράδοση του εορτασμού της ζωής μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την επικοινωνία.

Η Biodanzα
( «χορός της ζωής» Biodanza), που ιδρύθηκε στη Χιλή τη δεκαετία του 1960 από τον καθηγητή, ψυχολόγο και ανθρωπολόγο Rolando Toro ορίζεται ως: «ένα σύστημα δράσης που αναφέρεται σε κυτταρικό επίπεδο, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, στο νευροενδοκρινικό, βοηθάει τον μεταβολισμό, το ορμονικό σύστημα αλλά και το υπαρξιακό "(Rolando Toro, 2009).

Η Βiodanza προτείνει μια διαδικασία ανάπτυξης των ανθρώπινων δυναμικών (ζωτικότητα, χαρά, δύναμη, αυτοεκτίμηση, στοργικότητα, δημιουργικότητα, ελευθερία, ελευθερία έκφρασης, υπέρβαση), η οποία υποκινείται από τη μουσική, την κίνηση, υγιής έκφραση των συναισθημάτων και των αλληλεπιδράσεων εντός της ομάδας. Μέσα από κινήσεις εναρμόνισης στοχεύει στην προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης και της ευχαρίστησης για να ζούμε μια πιο πλούσια και πιο έντονη ζωή.

Επιτρέπει την πλήρη έκφραση των συγκινήσεων και συναισθημάτων και διεγείρει την ικανότητα να ανακαλύπτουμε νέα κίνητρα προχωρώντας προς την ζωή.

Η λέξη κλειδί στην Βiodanza είναι η vivencia, (ισπανικός όρος) που σημαίνει περπάτησε και ζήσε στο«εδώ και τώρα». Αυτό πραγματώνεται με το τρίπτυχο μουσική - κίνηση- συναίσθημα.

Στο σύστημα Biodanza, ο πυρήνας που ενσωματώνει την ανθρωπιά μας είναι η συναισθηματική, ζωτικής σημασίας και ουσιαστική σχέση με τον εαυτό μας, τους συναδέλφους μας, την ομάδα και το περιβάλλον.

Το σύστημα Biodanza, βασίζεται στην Βιοκεντρικη αρχή (κέντρο ζωής), που σημαίνει ότι η Ζωή είναι στο κέντρο της ζωής προς χάριν της διατήρησης και εξέλιξης της και όχι το εγωκεντρικό ανθρώπινο ον.

Η Βiodanza έχει τις ρίζες της σε διάφορους τομείς μελέτης της ανθρώπινης ύπαρξης, οπως ανθρωπολογία, ηθολογία, την ψυχολογία, κοινωνιολογία, βιολογία κ.λπ. - καταστώντας το σύστημα της Biodanza αποτελεσματικό μέσο για την ύπαρξη, την επικοινωνία, την κάθε αποκατάσταση και την εκπλήρωση.

Συνοπτικά η Βiodanza στοχεύει στο

-να νιώθουμε πιο ενθουσιώδης και ευτυχισμένοι στην ζωη μας
-να ενσωματώσουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας,
-να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση στον εαυτό μας και τους αλλους.
-να αναπτύξουμε την ικανότητά μας να αγαπάμε και να είμαστε στοργικοί
-να ζούμε τις σχέσεις μας με αρμονικό τρόπο,
- Το κεφάλαιο της υγείας μας βελτιώνεται και μειώνουμε αισθητά τις επιπτώσεις του στρες.

Συντονίστρια:
Αργυρώ Chandana Δαβανέλου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

18.00μμ – 18.30μμ Θεωρητική προσέγγιση
18.30μμ-20-00μμ Βιωματική εμπειρία

Φορέστε άνετα ρούχα
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ 6977329350 email [email protected]
fb: Biodanza Hellas srt Argyro Davanelou