Ο Ολυμπιακός δίνει αύριο πολύ σημαντικό ματς κόντρα στην Μπουντούτσνοστ εκτός έδρας και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει σε θέση ισχύος στη μάχη της 8άδας. Ο κόουτς των ερυθρόλευκων καταλαβαίνει την αναγκαιότητα της νίκης όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του και διατηρεί την αισιοδοξία του φέρνοντας ως παράδειγμα τους Σέλτικς στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπλατ κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού:

Για το παιχνίδι κόντρα στην Μπουντούτσνοστ: «Έφτασε η ώρα να πούμε ότι χρειαζόμαστε τη νίκη, επειδή τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη απώλεια. Πέρα από το ρεκόρ που έχει η Μπουντούτσνοστ, έχει νικήσει την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά για να τους κερδίσουμε. Έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που τους κερδίσαμε».

Για τις πέντε συνεχόμενες ήττες των ερυθρόλευκων: «Προτιμώ να κοιτάω το μέλλον και όχι το παρελθόν. Αγωνιστικά οι Σέλτικς είχαν τέσσερις ήττες και κέρδισαν τους Ουόριορς, οπότε ο αθλητισμός είναι έτσι. Μην σας κάνει εντύπωση αν κάνουμε νίκες που δεν τις περιμένει κανείς. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Σχετικά με την ίδρυση της Ένωσης Προπονητών, με πρόεδρο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το βήμα που έχει γίνει από τη μεριά μας. Όχι μόνο εκείνους που είναι στην Euroleague, αλλά σε όλον τον κόσμο και χρειαζόμαστε σεβασμό και θέλουμε να χτίσουμε πρώτα κάτι καλό για το μπάσκετ και μετά για το επάγγελμά μας».