Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, περπάτησε σήμερα στους δρόμους της Πάτρας και κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο. Στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, μπροστά στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και οι Πρόεδροι, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, υποδέχθηκαν τον Κινέζικο Δράκο και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Εκεί ο Κινέζικος Δράκος, παρουσίασε δρώμενο, δίνοντας μια γεύση για τι θα δουν οι Πατρινοί και οι επισκέπτες το υπόλοιπο τριήμερο, αρχής γενομένης, από σήμερα το απόγευμα.


Ο Κινέζικος Δράκος, βγήκε για πρώτη φορά από τα σύνορα της Κίνας και ήρθε στην Ευρώπη. Ο Δήμαρχος Πατρέων, χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ τιμητικό για την Πάτρα και το λαό της».

Οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας Cao Yansheng και Jin Rishun και ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης. Ο Δήμαρχος, τους καλωσόρισε και δημοσίως, τονίζοντας την μεγάλη χαρά του που επισκέπτονται την πόλη μας. «Χαιρόμαστε –τόνισε- για τη συνεργασία μας που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, συνεχίζεται και αναπτύσσεται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία οι δύο λαοί θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε πολιτισμό. Τις μέρες που θα είσαστε στην Πάτρα, θα ζήσετε το Καρναβάλι μας, το λαό μας και τη ζωή μας».

Από την πλευρά της Κινέζικης Αντιπροσωπείας, ο Cao Yansheng ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία τονίζοντας: «Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να συμμετέχουμε στο Καρναβάλι. Τα λιοντάρια και οι δράκοι είναι μεγάλη παράδοση στην Κίνα και αναμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε και τα εθιμοτυπικά γεγονότα της Πάτρας».

Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του Καρναβαλιού, να βάψουν με κόκκινο χρώμα τα μάτια του Δράκου. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, αφορά την ειρήνη και σύμφωνα με τη μυθολογία τα μάτια του δράκου ανοίγουν μόνο όταν πέφτει πάνω τους το κόκκινο, που συμβολίζει τον πολιτισμό. Τόνισε ότι είναι τιμή για εκείνους να ανοίξει τα μάτια του ο Δράκος στην Πάτρα, γιατί σημαίνει ότι φωτίζεται από τον πολιτισμό της Ελλάδας.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Πελετίδης, επεσήμανε για μια ακόμα φορά την «ιδιαίτερη χαρά και τιμή που νοιώθει για το γεγονός ότι ο Κινέζικος Δράκος βγήκε για πρώτη φορά από τα σύνορα της Κίνας και επέλεξε να επισκεφθεί την Πάτρα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η συνεργασία θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα».

Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε το επόμενο «ραντεβού», που είναι η μετάβαση στην Κίνα του Χορευτικού Τμήματος  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας κι εκείνη τη χαρά της για την παρουσία του Κινέζικου Δράκου στην πόλη και το Καρναβάλι μας, αποκάλυψε ένα δρώμενο που θα λάβει χώρα στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη συνάντηση δύο πολιτισμών, της Κίνας με τον Δράκο  και της Πάτρας με τον Καραγκιόζη.

Στο τέλος της συνάντησης και αφού ο Δήμαρχος, τους μίλησε για την ιστορικότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Δημαρχείο, αλλά και για τα μέρη στα οποία θα ξεναγηθούν τις επόμενες ώρες και μέρες, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, με κυρίαρχο, αυτό που πρόσφεραν στον Δήμαρχο, τον ιερό πάπυρο, που απεικονίζει τον Ναό του Παραδείσου, που συμβολίζει το Πεκίνο.