Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα σε άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 θα παρήλασε φέτος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ωστόσο αν και οι δημιουργοί στο καρναβαλικό εργαστήριο το είχαν σχεδόν ολοκληρώσει, τελικά αποσύρεται τελευταία στιγμή από τα άρματα του Καρναβαλιού.

Το στοιχείο που τελικά αποσύρεται είναι δημιουργία του Πέτρου Βρυώνη και απεικονίζει τον Χίτλερ και τον μητροπολίτη Αμβρόσιο να διαβάζει την "Ανηθικότητα της ηθικής". Ο ίδιος ο Πέτρος Βρυώνης επιβεβαίωσε ότι οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να μην συμπεριληφθεί αυτό το στοιχείο σε άρμα.

Με άλλα λόγια το ΚΚΕ έσωσε τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο! Πράγμα απολύτως κατανοητό και ευεξήγητο.

Για όσους είναι ανυποψίαστοι, ΚΚΕ και Διοικούσα Εκκλησία, καθώς και οι παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια ρητορική, την ίδια πρακτική και εκφράζουν την ίδια ηθική.

Λογική, πρακτική και ηθική σέκτας, «ημετέρων», καταδίκης ή και αφανισμού – ει δυνατόν - της παραμικρής διαφορετικότητας, μέθοδοι σταλινικοί, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα.

ΚΚΕδες και χριστιανοί τής σέκτας εκφράζουν τον ίδιο δογματισμό. Οι μεν πουλάνε «Προς την νίκην» και άλλα χριστιανικά έντυπα, οι δε «Οδηγητή» και «Ριζοσπάστη». Νόμος είναι το δίκιο τους. Παντρεύονται μεταξύ τους: ο οργανωσιακός χριστιανός οργανωσιακιά και ο κομμουνιστής κομμουνίστρια. Λειτουργούν με αποκλεισμούς, επιστρατεύουν ανήθικες μεθόδους για να επιβάλουν την «ηθική» τους,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα είπε εξαίσια σε πρόσφατες δηλώσεις του:

«Ο «Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού» (ένα κείμενο με 12 κανόνες που ήταν διαδεδομένο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης); Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε». 

Με τη διαφορά ότι πρόκειται για την βολική διαστρέβλωση του χριστιανισμού από κομμουνιστές και ευσεβιστές.

Έτσι, ελέω ΚΚΕ (και όχι μόνο, φυσικά) ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος και πολλοί όμοιοί του, ζήσανε μια χαρά τη ζωούλα τους, παριστάνοντας και τους «εθνεγέρτες». Και συνεχίζουν να τη ζουν, αφού το ΚΚΕ τους προστατεύει θαυμάσια ακόμα και από την καρναβαλική σάτιρα.