Το Καρναβαλικό εργαστήρι, όπου δημιουργούνται τα εντυπωσιακά άρματα που βλέπουμε στις παρελάσεις του Καρναβαλιού, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Τζανάκος. Σε δήλωσή του αναφέρει: έρια ικανά, μυαλά με καλπάζουσα καλλιτεχνική σκέψη, άνθρωποι με καρδιές γεμάτες αγάπη για την Πάτρα!

Αυτά σου… έρχονται στο μυαλό μπαίνοντας στο ιερό της καρναβαλικής δημιουργίας, στο καρναβαλικό εργαστήρι της πόλης μας.

Άνθρωποι τους οποίους θα ζήλευαν οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες του κόσμου, αλλά επιλέγουν συνειδητά να παραμένουν στην αθέατη πλευρά γιατί σκοπός τους δεν είναι η αυτοπροβολή. Είναι η προσφορά στην πόλη τους και η συμμετοχή τους, με τον δικό τους τρόπο, στο Καρναβάλι που οι Πατρινοί κληρονόμησαν και αγωνίζονται να κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές με ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.

Οι δημιουργοί στο Καρναβαλικό εργαστήρι μας, εργάζονται νυχθημερόν και κατασκευάζουν πολύ περισσότερα από όσα τελικά βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι στις παρελάσεις. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που στην Πάτρα έπρεπε ήδη να υπάρχει Καρναβαλικό Μουσείο!

Η μόνη διαφορά που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς σε σύγκριση με προγενέστερους καιρούς, είναι αυτή η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διοχετεύσει ακόμα κι αυτή την αστείρευτη δημιουργική ικανότητα, στα στενά όρια των… δικών της πολιτικών μηνυμάτων.

Γι’ αυτό και μένω αμετακίνητος στην άποψη ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο επόμενος Δήμαρχος Πατρέων είναι να ενισχύσει σε υποδομές και εφόδια, να βρεθεί στο πλάι των δημιουργών και να τους αφήσει ελεύθερα να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα…

Στην παράταξη “Πάτρα: Η Δική μας πόλη” πρεσβεύουμε:

  • ένα Πατρινό Καρναβάλι ανοιχτό προς όλους, που θα είναι προϊόν σύνθεσης και αλληλοσυμπλήρωσης, μεταξύ απλών καρναβαλιστών και Δήμου
  • ένα Πατρινό καρναβάλι διεκδικητικό για τον ρόλο που του αρμόζει, και στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στην Ευρώπη
  • ένα καρναβάλι με πολλά νέα στοιχεία που θα το ανανεώσουν και πρόγραμμα που θα μας ξαναγυρίσει στις εποχές του καρναβαλικού ξεφαντώματος επί εβδομάδες και όχι μόνο του τελευταίου τριημέρου
  • ένα καρναβάλι που με ευθύνη του Δήμου θα μεταδίδεται “ζωντανά” σε όλο τον πλανήτη ώστε να αποτελεί από μόνο του την πιο δυνατή διαφήμισή του στον κόσμο!