Δύσκολες ώρες για τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, ο κορυφαίος μουσουργός αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, να τον μεταφέρουν εσπευσμένα και κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα αξιόπιστη πηγή, οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Παρ’ όλα αυτά, είναι επιφυλακτικοί λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του, αλλά και της ηλικίας του.

Ωστόσο οι γιατροί κρίνουν την κατάσταση του 94χρονου Μίκη Θεοδωράκη ελεγχόμενη και είναι καθησυχαστικοί απέναντι στην οικογένειά του, η οποία βρίσκεται νυχθημερόν στο προσκεφάλι του. Επιθυμία τους ήταν να μη δημοσιοποιηθεί η εισαγωγή του στην κλινική, γι’ αυτό άλλωστε και δεν έχει εκδοθεί κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πάρει εξιτήριο ο μεγάλος δημιουργός.