Χιλιάδες κόσμου αναμένεται στην Πάτρα για το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού και ήδη στον Υπεραστικό Σταθμό του ΚΤΕΛ, στην Ζαϊμή, παρατηρείται μια μεγαλύτερη κίνηση που σταδιακά θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Όπως έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών της Πάτρας φτάνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα μέσα από τα λεωφορεία του Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο αυτές τις μέρες είναι σε ετοιμότητα για να μεταφέρει όλον αυτόν τον κόσμο με ασφάλεια στην καρδιά του μεγαλύτερου καρναβαλιού της χώρας. 

Το ενδιαφέρον για το Πατρινό Καρναβάλι και ήδη οι κρατήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων είναι αυξημένες, με τον κόσμο που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για έρθει στην Πάτρα να προέρχεται από παντού. Από την Θεσσαλονίκη, από τα Τρίκαλα, από την Λάρισα, από τα Γιάννενα, από τον Βόλο, από την Καλαμάτα και από δεκάδες ακόμα πόλεις της Ελλάδος που γνωρίζουν ότι σαν το Πατρινό Καρναβάλι, δεν υπάρχει πουθενά. 

Ο μεγαλύτερος, πάντως, αριθμός των επισκεπτών θα έρθει και φέτος από την Αθήνα, ενώ ήδη τα έκτακτα δρομολόγια από την πρωτεύουσα προς την Πάτρα, έχουν ξεκινήσει, μεταφέροντας κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο σταθμάρχης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αλύπιος Αθανασόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr, τα έκτακτα δρομολόγια θα κορυφωθούν από την Πέμπτη και θα φτάσουν σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα την Παρασκευή, όπου θα έρθει στην Πάτρα και ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών. 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 15 δρομολόγια περισσότερα από την Αθήνα στην Πάτρα, ενώ για την Παρασκευή η άφιξη των λεωφορείων από τον σταθμό του Κηφισού προς την Πάτρα θα γίνεται κάθε πέντε λεπτά περίπου, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί έως και τις 23:00 το βράδυ. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν και την προσέλευση του κόσμου υπάρχει η πρόβλεψη ώστε τα δρομολόγια αυτά να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

"Είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα...."

"Είμαστε προετοιμασμένοι για να εξυπηρετήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο που πρόκειται να έρθει στην Πάτρα αυτές τις ημέρες, τόσο σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό και τους υπαλλήλους μας, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τα λεωφορεία και τον αριθμό τους" τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος. 

Κατά συνέπεια το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί ακόμα και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που λένε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών που έχει γνωρίσει η καρναβαλική Πάτρα, ποτέ στα χρονικά. "Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις σε ότι αφορά τον αριθμό των επισκεπτών που είναι να έρθουν στην Πάτρα. 

Αυτό είναι κάτι που θα δούμε στο τέλος, όταν το Πατρινό Καρναβάλι θα έχει ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση εμείς, όπως πάντα, είμαστε προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε αυτόν τον κόσμο".