Ένα πολύ βαρύ όνομα της Νέας Δημοκρατίας μετακομίζει εκτός των τειχών της Αθήνας. Η Ντόρα Μπακογιάννη με μεγάλη ιστορία στην Α Αθηνών, με μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των νεοδημοκρατών και όχι μόνο, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, αποφάσισε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη.

Και όπως ανακοίνωσε, θα είναι υποψήφια βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, είτε γίνουν Ανοιξη είτε γίνουν Φθινόπωρο στα Χανιά. Μία δύσκολη περιφέρεια για την Νέα Δημοκρατία αφού στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό της γαλάζιας παράταξης περιορίστηκε στο 19,4 % έναντι 41,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν βουλευτή.

Τώρα φυσικά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος σε συνδυασμό με την καταγωγή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, έχουν βάλει αέρα στα πανιά του γαλάζιου ψηφοδελτίου που φυσικά ενισχύεται θεαματικά με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το παρασκήνιο θέλει την Ντόρα Μπακογιάννη να συμφώνησε εδώ και καιρό την μετακόμισή της εκτός των τειχών της Α Αθήνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για Δήμαρχος της Αθήνας. Η παρουσία δύο προσώπων από την οικογένεια του αρχηγού του κόμματος στην ίδια περιφέρεια, θα έδινε αφορμή για επιθέσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατία και αυτό ήθελε να αποφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη με την παρουσία της ενισχύει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο σε μια κρίσιμη περιφέρεια, αφού η Κρήτη στις εκλογές του 2015 βάφτηκε κόκκινη, ενώ μέχρι πρόσφατα, μέχρι δηλαδή την Συμφωνία των Πρεσπών, η Κρήτη ήταν από τις ελάχιστες περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε δυνάμεις.

Πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με δημοσιογράφους από τα Χανιά και όπως τους είπε «η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στα Χανιά το 89′ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα ξανακερδίσει το 2019 επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι χαρούμενη και μόνο που βρίσκομαι στον τόπο μου και που μου έρχονται όλες οι αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από τα Χανιά, είναι πολύ σημαντικό ότι θα κατέβω εδώ βουλευτής» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται οτι η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά δημιουργεί μείζον θέμα και για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα προγνωστικά θέλουν την Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις 3 από τις 4 έδρες του Νομού στις προσεχείς εκλογές.

Αυτήν την στιγμή βουλευτές Χανίων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης , Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνιος Μπαλωμενάκης. Ποιός θα καταφέρει να εκλεγείς; Σε κάθε περίπτωση και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για έναν μόνο βουλευτή που θα βγάλει ο Αλέξης Τσίπρας, τίθεται θέμα για την τύχη του Παύλου Πολάκη η του Γιώργου Σταθάκη που είναι οι δυο πρώτοι σε σταυρούς βουλευτές.

Μάλιστα η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πυροδότησαν φήμες για μετακόμιση ενός εκ των δυο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα σε μία από τις περιφέρειες της παλιάς Β Αθηνών, χωρίς όμως ακόμα τίποτα να είναι οριστικό.