Τους προβληματισμούς της θέτει η Ανυπότακτη Πολιτεία για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες αναφέροντας:

"Από την αρχή της συγκρότησης της Επιτροπής διεκδίκησης και στην συνέχεια της επιτροπής οργάνωσης και διεξαγωγής είχαμε έντονους προβληματισμούς. Για το πλαίσιο, τον τρόπο οργάνωσης, το κόστος, την ροή της χρηματοδότησης, τις μελέτες των έργων και άλλα. Εν τέλει, το σημαντικότερο έργο θα ήταν η ανάπλαση του χώρου του πρώην ανοιχτού Κολυμβητηρίου στην Αγυιά.

Σήμερα, μόλις πέντε μήνες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Κάνουμε λάθος; Το βασικό έργο, δεν θα υπάρχει στην διάρκεια των αγώνων, στα λόγια παραπέμπεται για το μέλλον, στην πράξη υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος της πλήρους εγκατάλειψης του. Κάνουμε λάθος;

Τι μπορεί να γίνει στο ελάχιστο διάστημα που απομένει; Προφανώς μόνο πτυσσόμενες, πρόχειρες, εγκαταστάσεις με απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση των ελάχιστων πόρων, ή βύθιση τους στον Πατραϊκό.

Έχουν ευθύνες τα διορισμένα διοικητικά στελέχη που ένας ένας εγκαταλείπουν το πλοίο; Είναι οι ίδιοι που στην τότε παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, μιλούσαν σε όλους τους τόνους για «επιστροφή της Χώρας στην κανονικότητα»

Έχει ευθύνες η Δημοτική Αρχή; Μήπως, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, συγκάλυψαν και συγκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων; Ανεπίσημα, λένε ότι η Κυβέρνηση άργησε να καταλάβει, ότι χρειαζόταν νομοθετική τροπολογία για να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων, μέσω του φορέα της Οργανωτικής Επιτροπής. Το κατάλαβε σχεδόν δυο χρόνια μετά. Στο ίδιο διάστημα ήρθαν, έμειναν, έφυγαν, ίσως ξανάρθουν τα σενάρια Βουλευτικής υποψηφιότητας του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Που κατατρόμαξε τους γηγενείς Βουλευτές. Εν ολίγοις, περισσότερο τους απασχόλησαν αυτά. Πού να περισσέψει παραγωγική σκέψη για τα ουσιώδη.

Ποια θα ήταν η απλή παραγωγική πρόταση; Να χρηματοδοτηθεί και να είναι φορέας των έργων, ο Δήμος Πατρέων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να έκανε τον σχεδιασμό και τις μελέτες των έργων. Αλλά τα ήθελαν όλα. Και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα!"