Μάχη ξεκίνησε να γίνεται τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Αγορά Αργύρη, στην έκθεση των στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων.

Αν και η κίνηση στο μεγαλύτερο διάστημα του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αγορά Αργύρη ήταν υποτονική και ο κόσμος δεν περνούσε από εκεί, πλέον τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί. Είναι και οι Πατρινοί της τελευταίας στιγμής βλέπετε. 

Ο κόσμος της Πάτρας έχει ξυπνήσει από το "λήθαργο" και η μαγεία του καρναβαλιού πρόκειται για ακόμα μία χρονιά να τον παρασύρει, ψάχνοντας και αυτός τρόπους για να συμμετάσχει ενεργά στην μεγάλη αυτή γιορτή. Και ο καλύτερος τρόπος για να πάρει ενεργά μέρος είναι να τρέξει στις παρελάσεις, να βγει σε ένα καρναβαλικό γκρουπ και να ζήσει αυτή την εμπειρία. 

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί είναι αυτοί που έχουν περάσει από την έκθεση των στολών των πληρωμάτων στην Αγορά Αργύρη, ώστε να πάρουν μία ιδέα και να γραφτούν στο πλήρωμα της επιλογής τους. Πηγαίνοντας κανείς εκεί μπορεί να σχηματίσει εύκολα μία άποψη από το τι θα δούμε φέτος στις δύο μεγάλες παρελάσεις. 

Στολές που έχουν το δικό τους ύφος και την δική τους προσωπικότητα, με χρώματα, φαντασία και έμπνευση και που φυσικά επιβεβαιώνουν το ότι τα καρναβαλικά πληρώματα αποτελούν την καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού και τον πυρήνα που του δίνουν ζωή, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που η πόλη πρέπει να τους δείξει την ανάλογη σημασία. 



Η έκθεση στολών των γκρουπ στην Αγορά Αργύρη

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς εύκολα στην Αγορά Αργύρη είναι ότι φέτος πολλά από τα πληρώματα που συμμετέχουν στις παρελάσεις, επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην έκθεση και να μην βάλουν την στολή τους εκεί.

Προφανώς ορισμένα πληρώματα βγαίνουν τόσα χρόνια στο καρναβάλι και έχουν πλέον τον δικό τους πυρήνα, ενώ δεν τους ενδιαφέρει και τόσο το θέμα των εγγραφών. Ίσως για αυτό από τα 157 πληρώματα που παίρνουν μέρος στις φετινές παρελάσεις οι στολές που συναντάει κανείς στην Αγορά Αργύρη δεν ξεπερνούν τις 80 με 100. 

Όπως και να έχει το ενδιαφέρον για το Πατρινό Καρναβάλι έχει φτάσει στο τέλμα του και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, ενώ σύμφωνα με τα όσα παρατηρήσαμε στην Αγορά Αργύρη το θέαμα που θα δούμε και φέτος από τα πληρώματα θα είναι εντυπωσιακό, πολύχρωμο και γεμάτο από ζωή.