Ο καρναβαλικός πυρετός στην Πάτρα ανεβαίνει και το ενδιαφέρον του κόσμου για να πάρει ενεργά μέρος στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού το τελευταίο Σαββατοκύριακο, έχει φτάσει στην κορύφωση του. 

Για μην πούμε στο τέρμα του. Βλέπετε μπορεί αρκετός κόσμος από την Πάτρα να τρέχει για να δει τις καρναβαλικές στολές των πληρωμάτων, έχοντας μάλιστα και από πίσω του άλλους που προέρχονται από την Αθήνα και διάφορα μέρη της Ελλάδος και που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία της παρέλασης, όμως πλέον ίσως και να μην προλαβαίνουν. 

Πολλά από τα πληρώματα έχουν κλείσει τις θέσεις τους, ενώ άλλα δεν δέχονται άλλες εγγραφές, ξέροντας ότι δεν θα προλάβουν οι μοδίστρες να τους φτιάξουν τις στολές. Μάλιστα, ορισμένα απέσυραν τις στολές τους από τα στέκια τους ή έβαλαν επιγραφή που αναφέρει ότι "κλείσαμε". 

Είναι η περίοδος που το άγχος για τους αρχηγούς και τους επικεφαλής των πληρωμάτων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του, τελευταία εβδομάδα πριν από το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ στα εργαστήρια των μοδιστρών που έχουν αναλάβει το κάθε πλήρωμα γίνεται στην κυριολεξία μάχη, δουλεύοντας για 16, 18 και 20 ώρες συνεχόμενα νύχτα και μέρα. 

Το δικό τους πυρετό του καρναβαλιού ζουν και τα πληρώματα του ΑΣΟ που έχοντας μπει πλέον στην τελευταία εβδομάδα βρίσκονται για ώρες στο κτίριο για να προλάβουν να φτιάξουν αυτά που έχουν σχεδιάσει, από κατασκευές και καπέλα έως άρματα και δεκάδες ακόμα μικροπράγματα που έχουν στο μυαλό τους.

Οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ είναι αυτές τις μέρες γεμάτες από μέλη πληρωμάτων και καρναβαλιστές, δίνοντας τους ζωή.