Με ιδιαίτερη επιτυχία στην κατάμεστη για δεύτερη φορά αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, πραγματοποιήθηκε το παρελθόν Σάββατο η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου της Πολυφωνικής, με αποσπάσματα από τη σαρκαστική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά: ‘’Ω! τι κόσμος μπαμπά’’, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Πατρινό Καρναβάλι 2019.

Επί σκηνής μεταφέρθηκαν τα αποσπάσματα του έργου: ‘’Ομολογία’’, ‘’Κατάσταση Πένθους’’, ‘’η Συγγραφέας’’ και η
‘’Cola-Cola’’. Πρόκειται περί μιας σαρκαστικής, ανθρώπινης όσον και εμβληματικής σάτιρας του Κώστα Μουρσελά, γραμμένης σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας (την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974) και η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τη μοντέρνα γραφή της.

Η σκηνοθεσία του έργου ήταν της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, ενώ η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου και της Θεατρικής ομάδας.

Παράλληλα την Κυριακή το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής, έλαβε μέρος σε ιδιαίτερης σημασίας συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο MOMus, πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της ‘’Ημέρας της Γυναίκας’’, στην οποία επίσης μετείχαν, η χορωδία ‘’Cantus Arte’’ του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης και η χορωδία Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης.

Τη χορωδία, η οποία απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την καλλιτεχνική της απόδοση, διηύθυνε υποδειγματικά, η Μαέστρος Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου, ενώ πιάνο έπαιξε η καθηγήτρια Μαρίνα Μυλωνά.

Την αποστολή της Πολυφωνικής συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος Β΄ του Δ.Σ., Γιώργος Σταματόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.