Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές συνιστούν κάτι παραπάνω από μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο Πατρέων. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσει αρχικά η αγαπημένη μας Πάτρα το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων και στη συνέχεια να εισέλθει σε μια αναγεννητική πορεία.

Εάν απολεστεί κι αυτή η ευκαιρία, όχι μόνο δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από το σημερινό τέλμα, αλλά θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε. Ποιος πιστεύει πραγματικά ότι μάς αξίζει ένας τέτοιος κατήφορος;

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περιθώρια για άλλα λάθη δεν υπάρχουν, εάν θέλουμε να δούμε την πόλη μας να ξαναβρεθεί στο ύψος που της αρμόζει να είναι.

Μακριά από ιδεολογικοπολιτικές εντάξεις και κομματικές προτιμήσεις, ως Πατρινοί καλούμαστε να προτάξουμε τη λογική, βάζοντας το συμφέρον της πόλης μας πρώτα και πάνω απ’ όλα. Κι αυτό περνάει μέσα από μια άλλη προσέγγιση της πορείας μας, με αναπτυξιακούς όρους και διευρυμένους ορίζοντες.

Στις κάλπες αναμετρούνται ιδεολογίες, αντιλήψεις, νοοτροπίες. Επομένως, είναι προφανές ότι σ’ αυτές των δημοτικών εκλογών πρέπει να ηττηθεί μια παρωχημένη ιδεολογικοπολιτική θεώρηση που επέφερε την οπισθοχώρηση της Πάτρας όταν άλλες πόλεις έκαναν θεαματικά βήματα μπροστά. Δυστυχώς, η αναντίρρητη αυτή πραγματικότητα δεν μας τιμά, δεν συνάδει με το ένδοξο παρελθόν μας, δεν συμβαδίζει με τις προκλήσεις της εποχής μας που βλέπουμε να μάς προσπερνούν.

Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν στο αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το ότι επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω μας μια παρακμιακή κατάσταση ιστορικών διαστάσεων και να ψηφίσουμε τον δήμαρχο της νέας εποχής, τον δήμαρχο που έχει όραμα για την πόλη, θέληση να το υλοποιήσει και ψυχή για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται.

Αναμφίβολα, ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο καταλληλότερος να επωμιστεί τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο που άπτεται ενός καλύτερου μέλλοντος για την Πάτρα μας, για όλες και όλους εμάς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σ’ αυτήν, επιλέγοντας την επίσης για τη δημιουργία των οικογενειών μας και την ανατροφή των παιδιών μας.