Τα προβλήματα που αφορούν στην καλλιέργεια της Κορινθιακής σταφίδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα 4 Μαρτίου του 2019 στο Εδαφολογικό Εργαστήρι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Αμαλιάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους παραγωγούς της αναγνωρισμένης Οργάνωσης Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας «Αλληλλεγγύη», αλλά και τον εκπρόσωπο της εξαγωγικής εταιρείας «Αφοί Κοροντζή ΙΚΕ».

«Η προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της συνέργειας των ανθρώπων του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί βασικό στόχο για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, όπως συμβαίνει με την κορινθιακή σταφίδα, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα και η οικονομική βιωσιμότητα των παραγωγών.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι «το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειάς, το οποίο λειτουργεί στην Αμαλιάδα σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ήλιδας, συνιστά ένα πολύτιμο εργαλείο που όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πρωτογενή παραγωγή οφείλουν να εκμεταλλευτούν. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία της ορθολογικής χρήσης νερού και λιπασμάτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μείωση του κόστους παραγωγής, τον περιορισμό της συνεχούς υποβάθμισης των καλλιεργητικών εδαφών, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και της ασφάλειας των καταναλωτών».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωτογενή τομέα στην οικονομία της περιοχής και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, αφενός καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη στήριξη του και αφετέρου βρίσκεται έμπρακτα δίπλα του.

Στη συνάντηση επιπλέον συμμετείχαν γεωπόνοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το επιστημονικό προσωπικό του Εδαφολογικού Εργαστηρίου.