Τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα και από τις άλλες πόλεις της χώρας που παραδοσιακά τροφοδοτούν με κόσμο και επισκέπτες το Πατρινό Καρναβάλι, δείχνουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η αχαϊκή πρωτεύουσα θα "βουλιάξει" από τον κόσμο. 

Ίσως να έχει μάλιστα τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ο καλός καιρός που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κάνει το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, προς τα εκεί συντείνει και σίγουρα θα βοηθήσει στην ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών. 

Στα ξενοδοχεία της Πάτρας υπάρχει από την περασμένη εβδομάδα πληρότητα 100% για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού. "Έχουμε κλείσει εδώ και ορισμένες μέρες και δεν υπάρχει πλέον δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Πάτρας" τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος. 

"Ο κόσμος που κάνει κρατήσεις έρχεται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από την Βόρεια Ελλάδα". Ωστόσο και φέτος οι κρατήσεις αφορούν μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο, ούτε καν το τριήμερο και ακόμα πιο σπάνιο είναι να υπάρξει κράτηση για τέσσερις ημέρες (από Παρασκευή έως Καθαρά Δευτέρα). 

"Το έχουμε συνηθίσει πλέον αυτό. Κάθε χρόνο ο κόσμος ενδιαφέρεται για δωμάτιο μόνο για το τελευταίο Σαββατοκύριακο" τονίζει. Οι κρατήσεις είναι για διανυκτέρευση δύο ημερών και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ο κόσμος αποχωρεί από τα ξενοδοχεία.

Αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της περιφέρειας

Από τη στιγμή που έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία της Πάτρας, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρατήσεων και στα ξενοδοχεία της περιφέρειας, γύρω από την Πάτρα. 

"Πράγματι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο μέχρι στιγμής και πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες" τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος. 

"Σίγουρα είναι δύσκολο να φτάσουμε στο 100% των κρατήσεων, όμως εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τα περισσότερα από τα δωμάτια των ξενοδοχείων του νομού, από τα Σελιανίτικα έως την Κάτω Αχαΐα, θα έχουν κόσμο και θα κλείσουν". 

"Ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει στην Πάτρα και σε όλα τα ξενοδοχεία της Αχαΐας για να περάσει ένα όμορφο καρναβάλι" καταλήγει.


Πού κυμαίνονται οι τιμές στην Πάτρα και την Αχαΐα

Σε ότι αφορά τις τιμές των κρατήσεων κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Στα ξενοδοχεία της Πάτρας που βρίσκονται δίπλα από την καρδιά του Καρναβαλιού οι τιμές ξεκινούν από τα 100 και φτάνουν στα 150 ευρώ μαζί με πρωινό, ανάλογα πάντα και με την κατηγορία της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας. Στα ξενοδοχεία της Αχαΐας, έξω από την Πάτρα, οι τιμές είναι πιο κάτω για το τελευταίο Σαββατοκύριακο. 

Ξεκινούν από τα 60 ευρώ με πρωινό και πάνε προς τα πάνω, ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ξενοδοχείου. "Οι τιμές είναι προσιτές για τη μέση οικογένεια" τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος, ενώ ο κ. Μεντζελόπουλος αναφέρει: "Δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια ξέρετε για να προχωρήσουμε σε αυξήσεις. Κοιτάμε να φέρουμε τον κόσμο στα ξενοδοχεία μας και όχι να τον διώξουμε". 

Στο μεταξύ αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Airbnb, με τις κρατήσεις να πέφτουν "βροχή" εδώ και ορισμένες ημέρες, τα δωμάτια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, δείγμα και αυτό του τι πρόκειται να γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο από πλευράς προσέλευσης κόσμου.