Μια Πατρινή είναι ανάμεσα στις τέσσερις υποψήφιες που διεκδικούν το φετινό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του ελληνικού θεάτρου. Η Πατρινή αυτή είναι η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον.

Η Έλλη Τρίγγου που γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα θα διεκδικήσει το βραβεία από την Ευαγγελία Καρακατσάνη, υποψήφια για την ερμηνεία τους στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από την Ηρώ Μπέζου υποψήφια για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και από την Σίσσυ Τουμάση, υποψήφια για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία. 

Με την υποψηφιότητα της αυτή η Έλλη Τρίγγου επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, με την συμμετοχή της σε σπουδαίες δουλειές, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο. Πρόκειται για μία καθαρά θεατρική ηθοποιό που δεν της αρέσουν τόσο τα φώτα της δημοσιότητας και που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην ταινία "Suntan". H ίδια φέτος το χειμώνα πρωταγωνιστεί στον "Ερωτευμένο Σαίξπηρ", δίπλα στο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και στο σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα. 

Επίσης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.


Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βραβείο αυτό έχει κερδίσει στο παρελθόν και η επίσης Πατρινή Λένα Δροσάκη. 

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.