Αν δεν είστε από αυτούς που έχουν κανονίσει να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ για τριήμερο ή απλά θέλετε να ηρεμήσετε σε κάποιο ήσυχο μέρος μετά το ξεφάντωμα του Πατρινού Καρναβαλιού μην ανησυχείτε, καθώς πολλά μαγαζιά ετοιμάζουν ειδικά νηστίσιμα μενού για τη μέρα ώστε να μην κουραστείτε με μαγειρέματα και να απολαύσετε την αργία, πετώντας χαρταετούς!

Και επειδή στο μυαλό των περισσότερων Πατρινών η λέξη ύπαιθρος συνδέεται με την Δυτική Αχαΐα, εμείς σας προτείνουμε γι' αυτή την Καθαρά Δευτέρα το La Mer, στην Καλόγρια.


Αν λοιπόν αποφασίσετε να πετάξετε το χαρταετό σας στην αμμουδιά, μπορείτε εν συνεχεία να πιάσετε τραπέζι στο γνωστό beach bar.

Εκεί θα βρείτε δροσερό καφεδάκι, σαρακοστιανές λιχουδιές για όλα τα γούστα, τις οποίες θα συνοδεύει ούζο, τσίπουρο και φυσικά μπυρίτσα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την θέα στο γαλάζιο και το κύμα να σκάει στην ακτή, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας για λίγο την πόλη, γιορτάζοντας παραδοσιακά την πρώτη μέρα της Σαρακοστής στην εξοχή.