Η άνετη νίκη και η επανεκλογή της στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας είχε κάνει αίσθηση.

Όσοι όμως γνωρίζουν καλά το συνδικαλιστικό κίνημα του ιατρικού κόσμου ξέρουν ότι η Άννα Μαστοράκου είναι ένα πρόσωπο που έχει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για περισσότερα πράγματα. 

Οι εκλογές που έγιναν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το επιβεβαίωσαν. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας εξελέγη στο προεδρείο του νέου διοικητικού συμβουλίου με 118 ψήφους και αναδείχτηκε δεύτερη στην σταυροδοσία, πίσω από τον επικεφαλής της παράταξης της (ΔΗΚΙ ΕΝΟΣΥ) Θανάση Εξαδάκτυλο, που πλέον είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

"Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Η ψήφος αυτή είναι ευθύνη για μένα και θέλω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου". 

Η ΔΗΚΙ ΕΝΟΣΥ, που ως γνωστόν εκφράζει πολιτικά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πήρε συνολικά μέσα από τις αρχαιρεσίες που έγιναν εννέα έδρες, κάτι που σημαίνει ότι βγάζει μόνη της αυτοδυναμία και σχηματίζει προεδρείο. Η κ. Μαστοράκου με τους ψήφους που πήρε είναι υποψήφια για μία από τις θέσεις του προεδρείου αυτού, είτε αυτή της Αντιπροέδρου, είτε της Γραμματέως. 

"Το νέο προεδρείο και η νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα δώσει έναν άλλον αέρα στο συνδικαλιστικό κίνημα του ιατρικού κόσμου, διεκδικώντας δυναμικά και αποτελεσματικά τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και με παρεμβάσεις που θα έχουν σαν στόχο την ενίσχυση του πλαισίου της λειτουργίας του συστήματος της δημόσιας υγείας στην χώρα".  Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή στην Αθήνα με τη συμμετοχή 380 Προέδρων και Εκλεκτόρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.