Ο ΣΚΕΑΝΑ ενόψει του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Το Δεκέμβριο του 2018 στην Αγορά Αργύρη ο ΣΚΕΑΝΑ διοργάνωσε μία ημερίδα με τον παραπάνω τίτλο.

Καλεσμένοι ήταν όλοι οι φορείς της πόλης, καρναβαλιστές και συνάδελφοι.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη ενώ έγιναν πολύ εύστοχες παρουσιάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η ατζέντα με τις 12 προτάσεις που αποφασίστηκαν, παραδόθηκαν στο νοικοκύρη του Καρναβαλιού, το Δήμο Πατρέων καθώς και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εστίαση σαν επαγγελματικός κλάδος και σαν πολίτες της Πάτρας ζητάει:

· Ασφάλεια κατά το τριήμερο για όλους.

· Έλεγχο στην πώληση αλκοόλ από πλανόδιους και επιχειρήσεις που δεν έχουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· Έλεγχο από το Χημείο του Κράτους για νοθευμένα ποτά.

· Απαγόρευση υπαίθριων ψησταριών και διάθεση τροφίμων παρά μόνον από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· Παράκληση σε συναδέλφους που βγάζουν ηχεία στο δρόμο να το σταματήσουν. Σημαντικό είναι να γίνει αντιληπτό ότι σε καμία περίπτωση δεν αυξάνουν την πελατεία στα μαγαζιά τους, δημιουργώντας υπαίθρια πάρτυ και καταναλώσεις από περίπτερα και πλανόδιους, αντίθετα προκαλούν άκρως επικίνδυνο συνωστισμό πληθυσμού αυξάνοντας τον κίνδυνο ακραίου ατυχήματος.

· Χορήγηση αδειών σε πλανόδιους, μόνο πατρινούς πολίτες, χωρίς μεταβίβαση αδείας και άδειες με καθορισμένο σημείο εγκατάστασης.

· Επίσης παράκληση ορθής αποκομιδής απορριμμάτων από τα καταστήματά μας διότι η εστίαση είναι ένας επαγγελματικός κλάδος με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και οφείλει να προστατεύει το περιβάλλον.

· Τέλος, ας προσπαθήσουν οι επιχειρήσεις μας να παρέχουν προϊόντα και σέρβις υψηλής ποιότητας προς τους επισκέπτες και πελάτες για να δείξουμε πως οι υπηρεσίες εστίασης στην Πάτρα και την Αχαΐα είναι υψηλού επιπέδου αλλά και για να προστατεύσουμε το brand name που λέγεται Καρναβάλι, όσον αφορά το μερίδιο ευθύνης μας."