"Πυρετό" συσκέψεων έχουν προκαλέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας τα επεισόδια που έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες από διαφόρων ειδών ομάδες στην Αθήνα, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας, καθώς θεωρούν ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού θα αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος για τα μέλη των ομάδων αυτών στο να έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και να κάνουν τα... δικά τους. 

Στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει φτάσει σήμα για αυξημένη επιφυλακή το τελευταίο Σαββατοκύριακο από εισερχόμενους "μπαχαλάκηδες" που θέλοντας να εκμεταλλευτούν τον πανικό που θα γίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού, ενδέχεται να προχωρήσουν σε επεισόδια που σίγουρα θα αμαυρώσουν το όλο κλίμα. 

Τα περιστατικά, άλλωστε, που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε αθλητικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις από κουκουλοφόρους και η στοχοποίηση των ανδρών των ΜΑΤ, αναγκάζουν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε ακόμα πιο αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Εξάλλου, κάθε χρόνο αυτές τις μέρες η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε επιφυλακή αφού η παραβατικότητα αυξάνεται και αρκετοί από τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, έρχονται στην πόλη με άγριες διαθέσεις.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση της επιθετικότητας των αναρχικών, αλλά και των οπαδικών ομάδων, σε πανελλήνια κλίμακα, αφού ακόμα και στην Πάτρα οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις, είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση. 

Ήδη η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται ορισμένα σενάρια, μέσα από τα οποία θα πάρει τις αποφάσεις της και θα προχωρήσει σε μέτρα για το τελευταίο τριήμερο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση κρίσης που ενδέχεται να εμφανιστεί κατά την διάρκεια της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνουν έλεγχοι σε καρναβαλικά πληρώματα που θα έχουν αρκετό κόσμο, για το ενδεχόμενο εισβολής "μπαχαλάκηδων" που θα κρύβονται πίσω από την μάσκα των καρναβαλιστών, μπαίνοντας στην παρέλαση, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φασαρίες. 

Στο μικροσκόπιο το κέντρο της πόλης

Σίγουρα, πάντως, οι περιπολίες θα είναι αυξημένες σε όλα τα σημεία του κέντρου της Πάτρας, από αστυνομικούς που θα είναι κυρίως με πολιτικά και όχι ένστολοι, έτσι ώστε να κινούνται διακριτικά, ανάμεσα στο πλήθος, μη προκαλώντας και δίνοντας δικαιώματα, επεμβαίνοντας όπου χρειαστεί.

Βασικά σημεία της Πάτρας που η ΕΛ.ΑΣ. θα δείξει ιδιαίτερη προσοχή θα είναι η πλατεία Γεωργίου, η Γεροκωστοπούλου, ο Μώλος της Αγίου Νικολάου, αλλά και ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, αλλά και γενικότερα όλα τα σημεία εκείνα όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη συγκέντρωση καρναβαλιστών και επισκεπτών.