Αλλάζουν, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη, σε ότι αφορά τουλάχιστον την λειτουργία του έργου και το πρακτικό του κομμάτι. 

Σύμφωνα με τα νέα πλάνα του δήμου η αντιδρόμηση της Κανακάρη θα υλοποιηθεί μία και έξω από το καλοκαίρι του 2019 και όχι σε δύο φάσεις, όπως είχε αρχικά σχεδιάσει η δημοτική αρχή. 

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσει στην αντιδρόμηση της Κανακάρη σε δύο τμήματα, σε πρώτη φάση από την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και σε δεύτερη φάση από την Ιεροθέου (ή Σμύρνης) έως την Παπαφλέσσα και από εκεί έως την Γούναρη. 

Πλέον το πλάνο της δημοτικής αρχής θέλει τη λειτουργία της αντιδρόμησης της Κανακάρη από το καλοκαίρι του 2019, με την πειραματική της εφαρμογή να ξεκινά σε μία περίοδο όπου η κίνηση στην πόλη είναι πιο μειωμένη, με τα οχήματα που κυκλοφορούν να είναι πιο λίγα, έτσι ώστε το νέο κυκλοφοριακό μέτρο να αφομοιωθεί πιο εύκολα από τους οδηγούς. 

Οπότε η αντιδρόμηση της Κανακάρη πάει για μετά τις εκλογές και θα συνδυαστεί με όλες αυτές τις αλλαγές που αφορούν το νέο χάρτη της Πάτρας, με την λειτουργία της μίνι Περιμετρικής και του κόμβου Κουρτέση, αλλά και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, όπως και με τις αντιδρομήσεις στην οδό Κορίνθου, στην Μαιζώνος (στο κομμάτι που δεν θα πεζοδρομηθεί) και στην Κωνσταντινουπόλεως. 

Πάντως σε ότι αφορά την αντιδρόμηση της Κανακάρη εκκρεμούν από τεχνικής πλευράς οι απαλλοτροιώσεις δύο ακινήτων στο ύψος της οδού Ναβαρίνου, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με το γκρέμισμα των σπιτιών και την απελευθέρωση του δρόμου.

Στο μεταξύ η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έχει ήδη φτάσει μέχρι το ύψος της Πουκεβίλ και θα ολοκληρωθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Ανάποδα φανάρια θα τοποθετηθούν και στις υπόλοιπες οδούς τόσο στην Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και στην Έλληνος Στρατιώτου, ενώ ο δρόμος της Αγίας Σοφίας θα είναι διπλής κατεύθυνσης. 

Ωστόσο όλες αυτές οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μέσα από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.