Το 2019, σχεδόν όλες γνωρίζουμε πώς πρέπει να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας και ότι ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω της λαμπερής επιδερμίδας. Όλα ξεκινάνε από εκεί, από το καθαρό πρόσωπο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σπυράκια δεν μπορούν να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους.

Και, μάλιστα, ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες, διανύουμε περιόδους που αντιμετωπίζουμε μεγάλο θέμα με αυτά, όπως για παράδειγμα, στις ημέρες πριν την περίοδο.

Σύμφωνα με μελέτες από τις πωλήσεις προϊόντων περιποίησης, τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες περιποιούνται περισσότερο το πρόσωπό τους και μάλιστα, επενδύουν σε ποιοτικά, κατάλληλα για τις ανάγκες της επιδερμίδας τους, προϊόντα.

Παρ'όλα αυτά, για ποιο λόγο τα σπυράκια κάνουν κάποιες φορές πιο δύσκολη τη ζωή μας; Εμφανίζονται σε διάφορα σημεία, μάγουλα, πηγούνι, ανάμεσα στα φρύδια, μέτωπο -τα σημεία είναι πολλά.

Σύμφωνα με μία αρχαία θεωρία, η οποία στηρίζεται στη διδασκαλία Ayuverda και στην Κινέζικη Ιατρική, το πρόσωπό μας είναι σαν ένας «χάρτης». Ανάλογα με το πού εμφανίζεται το σπυράκι μπορεί να μας δείξει τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε άλλα μέρη του σώματός μας. Γνωστό και ως face mapping: δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα σας.

Αυτό κατά συνέπεια μπορεί να απαιτεί αλλαγή σε διατροφή αλλά και γενικότερα στον τρόπο ζωής.Υπάρχουν πολλές αναλύσεις σχετικά με τα διάφορα σημεία που βγάζουμε σπυράκια και όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στον τρόπο ζωής μας.

Σύμφωνα με τη διδασκαλία Ayuverda ισχύουν τα εξής:

Μέτωπο στη δεξιά πλευρά: Δεν κοιμάστε καλά ή δε χωνεύετε όσα καταναλώνετε.
Μέτωπο στην αριστερή πλευρά: Κακή διατροφή ή διατροφή πλούσια σε λιπαρά.
Μέτωπο: Προσοχή στη διατροφή σας.
Mύτη: Κακή κυκλοφορία αίματος, κακή διατροφή-πρόβλημα δυσπεψίας.
Μάγουλο στη δεξιά πλευρά: Υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών. Πιθανά προβλήματα στους πνεύμονες.
Μάγουλο στην αριστερή πλευρά: Έντονο στρες ή αλλεργίες.
Πηγούνι: Πρόβλημα με τις ορμόνες, έντονο στρες ή πρόβλημα στα νεφρά.

Θα πρέπει ακόμα να αναφέρουμε ότι δε σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε κάποιο από όλα τα παραπάνω θέματα υγείας, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας. Θα πρέπει τα σπυράκια να επιμένουν να βγαίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή και σίγουρα να είναι παραπάνω από ένα, όπως αναφέρει το bovary.

Η επίσκεψη σε δερματολόγο είναι πάντα η πιο βοηθητική σχετικά με τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε και όλα όσα πρέπει να αλλάξετε στη διατροφή, στον τρόπο ζωής σας.