Η παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών της Πάτρας ανήκει στο παρελθόν, όμως σίγουρα όσοι την έζησαν και την είδαν από κοντά θα την θυμούνται για καιρό ακόμα. 

Ήταν μία εκδήλωση που δικαίωσε την εξέλιξη που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια το Καρναβάλι των μικρών της Πάτρας, με χιλιάδες παιδιά και γονείς να συμμετέχουν σε αυτή, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο ποτάμι ζωής και καρναβαλικής διάθεσης που σκόρπισε την αισιοδοξία στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Η παρέλαση είχε παλμό, είχε ζωή, είχε διάθεση, είχε φαντασία και έμπνευση και σε γενικές γραμμές διέθετε στοιχεία που δεν μπορεί να συναντήσει κανείς σε κανένα άλλο καρναβάλι του κόσμου.

Για αυτό και επιβεβαίωσε την μοναδικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, σαν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει και γράφει την δική του ιστορία, έχοντας ταυτόχρονα και τόσο μέλλον μπροστά του. 

Μέλλον που εκφράζεται μέσα από τις νεότερες γενιές που έρχονται και που παίρνουν την σκυτάλη από τους παλιότερους, όπως όλα αυτά τα παιδιά που είδαμε να ξεχύνονται στην Πάτρα, στην μεγάλη παρέλαση του καρναβαλικού των μικρών.

Ένας ήλιος λαμπερός είναι το Πατρινό Καρναβάλι. Ένας ήλιος όπως αυτός που συνόδεψε το καρναβαλικό πολύχρωμο ορμητικό ποτάμι που απολαύσαμε όλοι μας. 

Δείτε τα highlights της παρέλασης του Καρναβαλιού των μικρών μέσα από 30 φωτογραφίες του Γιάννη Σαρηγιάννη.