Με ιδιαίτερο πατρινό κέφι γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη από τον Σύλλογο Πατρέων Πρωτευούσης ''Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας'' σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Φέτος ήταν πραγματικά ένας χορός που έφερε τον παλιό καλό καιρό στην μνήμη όσων τα είχαν ζήσει, με την παλιά αστική μεγαλοπρέπεια ακριβών καρναβαλικών στολών αλλά και λαϊκό γλέντι αφού περιλάμβανε για πρώτη φορά στην Αθήνα το μοναδικό πατρινό έθιμο το …«Μπουρμπουλι»

Με  παρουσία 200 περίπου προσκεκλημένων και με την καρναβαλική - πατρινή μουσική από τον γνωστό στην πόλη μας disc-jockey κ. Leo Karapals Mέλη του Συλλόγου αλλά και πολύ μεγάλος αριθμός φίλων χόρεψαν μέχρι τις πρωινές ώρες  με πολύ κέφι όπως τις παλιότερες εποχές.

Ο Προέδρος του Συλλόγου κ. Θεοδόσης Γεωργίου με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αλμπερτ Μπάρρυ, τις δραστήριες κυρίες του Δ. Σ. Μαρία Κορμανίδου Αντιπρόεδρο, και Εφορο του ΔΣ Χρυσάνθη Διονυσοπούλου, καθώς και ΤΑ Μελη του ΔΣ  οΙ κ.Κ. Χάρης Μπουγιούκος και Σπύρος  Δεσυνιωτης καλωσόριζαν τους προσκεκλημένους. Η κυρία Αλίκη Μητσάκου – Γεωργίου, πατρινή ...εκ  μεταγραφής, λόγω συζύγου, με τις πολλές Αθηναίες φίλες της δεν έδωσαν μόνο πολύ κέφι με τις πολυποίκιλες στολες που στολές τους, αλλά και πολύτιμη συνεισφορά στην διοργάνωση.

Την πολιτική γεύση έδωσε η παρουσία του Υποψήφιου για την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας κ.Φωκιωνα Ζαΐμη και της Υποψηφίας με την Νέα Δημοκρατία στο νόμο Αχαΐας  κ. Αθηνάς Τραχυλη.

Ακόμα ο διεθνούς φήμης Πατρινός Μουσικοσυνθέτης Αλεξανδρος Χαχαλης, επίσης γνωστή πατρινή εικαστικός φωτογράφος κ.Τιτα Μπονατσου, ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργός. Λύσανδρος Ζαχαρόπουλος .οι Πατρινοί κκ Σπύρος και Νίκος Δεσυνιωτης, η κ. Γκόλφω Τζελετοπουλου με τον σύζυγο της κ.Τ.Τσουμανη με μεγάλη κεφάτη  παρεα,μαζι με την πατρινή κ. Μ.Καπελιωτη, ο οικονομολόγος Κ.Παν. Μακρυγιάννης και πολλοί άλλοι φίλοι της Πάτρας

Σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ πολλών φίλων, οι Πρέσβεις κύριοι, Ελευθέριος Αγγελόπουλος και Νικόλαος  Πλεξιδας με τις συζύγους τους, και ο κύριος Ανέστης Κωνσταντινίδης με την σύζυγο του Μαρία συμμετείχαν στην Καρναβαλική παράδοση ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Πρόεδρος της ¨Ένωσης Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδος, ς και τις παρέες τους, μαζί με μεγάλες παρέες Πατρινών που ζουν στην Αθήνα, γνωστός Δικηγόρος Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Χατζημιχάλης, Ο Ναύαρχος κ. Ζωγραφακης με την πατρινή σύζυγο του Μαρίνα αλλα και πολλοί άλλοι φίλοι της Πάτρας.

Ήταν ιδιαίτερη η συμμετοχή πολλών διακεκριμένων μελών της Αθηναϊκής κοινωνίας, ακόμα και αυτής της Θεσσαλονίκης, που θέλησαν να τηρήσουν την Πατρινή παράδοση της Τσικνοπέμπτης και του Καρναβαλιού. Τα ζεύγη Ε. Βουρλιώτη, Ι. Γκαβέλλα, Π.Αδαμη, οι κυρίες Μ. Δεληβοριά, η ποιήτρια από τη Θεσσαλονίκη κυρία Μαρία Μπούλη αλλά και τόσοι άλλου που με λύπη δεν μπορούμε όλους να αναφέρουμε!

Ο πλούσιος μπουφές, η εξαιρετική μουσική, κορδέλες και κομφετί, ο μεγάλος Σοκολατοπόλεμος και η άφθονη Τεντούρα Καστρο, και μπυρα ΜΑΜΟΣ απογείωσαν  το κέφι στα ύψη και έκαναν πολλούς νέους φιλους οπαδούς του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους Πατρινούς Χορηγούς την Μπύρα ΜΑΜΟΣ που χάρη στην πρόσφορα του κ. Παναγή Μάμου έρρεε με αφθονία., και Τεντουρα Κάστρο, χορηγία κ. Γεωργιου Χαχαλη.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που θύμισε άλλες εποχές ήταν όταν πάνω από δέκα ντόμινα μπήκαν στην αίθουσα προσφέροντας πετώντας εκατοντάδες σοκολάτες.

Ιδιαίτερα επίσης εκτιμήθηκαν, όχι μόνο από τον Σύλλογο αλλά, κυρίως από τους τυχερούς της βραδιάς,  οι προσφορές που έγιναν για τη λαχειοφόρο αγορά. Τα Super Fast Ferries, την DUR A.E., τα ξενοδοχεία Patra Palace  και Astir , το κοσμηματοπωλείο Αμαλίας και Ανθούλας Μέντη, την εταιρία WOOD HOUSE συμφεροντων της κυρίας Βακαλοπούλου-Μπουγιούκου, τον Όμιλο ξενοδοχείων ΑΜΑΛΙΑ, τον  τουριστικο ομιλο ΑΚΤΙΝΑ TRAVEL GROUP ,την Αξονική Αθηνών συμφερόντων Αρτινόπουλου- Παπαθανασόπουλου και εταιρεία LOUX ,Πλατωνα Μαρλαφεκα.

Η εκδήλωση ήταν, πραγματικά, μια βραδιά που σπάνια συναντάς στην Αθήνα, με... τεράστιο σοκολατοπόλεμο και αθρόα κατανάλωση του πατρινού μας ποτού. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν από τώρα τη συμμετοχή στην επόμενη εκδήλωση, εκτιμώντας το Πατρινό πνεύμα!