Σε Βενετία μεταμορφώθηκε το Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων αλλά και της Μαραθώνιας νύχτας προσφορών και εκπτώσεων που προηγείται του 6ου Μαραθώνιου Ναυπλίου την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Η ομάδα καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, οι περίφημοι Hellix Action Theatre, περπάτησαν στα δρομάκια της παλιάς πόλης συνοδεύοντας τις κυρίες και τους κυρίους με στολές εποχής, ζωντανεύοντας το βενετσιάνικο κλίμα για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ντόπιοι και επισκέπτες απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα που μόνο στη Βενετία θα μπορούσε κανείς να δει από κοντά.

Η φαντασμαγορικής αυτή εκδήλωση ηταν στην ουσία μια πρόγευση του Βεντσιάνικου Καρναβαλιού που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Ομάδα κυριών και το Σωματείο « Φίλοι ΠΛΙ» με τίτλο « Βενετσιάνικο Ναύπλιο» το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στις 8 Μαρτίου.


Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte…

Παίζουν με το κοινό, «παγώνουν», προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, όπου τα Ντόμινο με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!

Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία για όλους να απολαύσουν στιγμές Βενετσιάνικης αποκριάς στην ομορφότερη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.



ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 2/3/2019

Πηγή: argolikeseidhseis.gr