Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου έλαβε κλήση για ζωντανό δελφίνι σε παραλία στο Καστράκι Νάξου. Αμέσως μέλη του συλλόγου έσπευσαν στο σημείο όπου είδαν ένα νεαρό Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba) στην ακτή, ενώ στο σημείο έσπευσαν Λιμενικοί και κάτοικοι.

«Κάναμε τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες ώστε να το διατηρήσουμε στη ζωή και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» κρίθηκε ότι καλύτερο για το θηλαστικό είναι η μεταφορά του σε απάνεμη ακτή, καθότι η συγκεκριμένη ήταν εξαιρετικά κυματώδης και να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί στα ανοιχτά», σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου.

Σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής καθώς και το πλήρωμα του Λιμεναρχείου Νάξου έγινε η μεταφορά και εισαγωγή του δελφινιού στη θάλασσα.

Αφού ξεπέρασε το σοκ κάνοντας γύρους δίπλα τους, είδαν ότι κολυμπά κι αναπνέει φυσιολογικά κι έτσι το οδήγησαν στα ανοιχτά όπου και έφυγε προς το πέλαγος.

«Παραμείναμε στο σημείο για αρκετή ώρα ούτως ώστε να διαπιστώσουμε πιθανή επιστροφή του στην ακτή κι ελπίζουμε ότι το συμβάν οφείλετε σε έναν απλό αποπροσανατολισμό και όχι σε παθολογικά αίτια», επισημαίνουν από το Σύλλογο Άγριας Ζωής Νάξου και ευχαριστούν θερμά το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος κι όλους όσους βοήθησαν για να έχει αίσιο τέλος η όλη προσπάθεια.


Πηγή: cycladesvoice