Το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα 15 50 αποφάσισε να συμπεριλάβει το γνωστό σε όλους μας “το Παλιό μου Παλτό“ της Σάννυ Μπαλτζή και του Λάκη Παπαδόπουλου, το οποίο πρώτος ερμήνευσε ο Χρήστος Δάντης, ως ενδέκατο τραγούδι που κλείνει το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο “ΕΓΩ” και κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, αλλά και σε φυσικό προϊόν από τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records.

Η δημοφιλής ροκ μπάντα συνηθίζει να διασκευάζει κλασικά τραγούδια, όπως τα “Δεν είσαι εδώ“, “Βενζινάδικο“, “Θεός αν είναι, “Σταρ του Σινεμά“, “Αμερικάνο“ κ.α. διατηρώντας πάντα τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα και ντύνοντας τα με το δικό της χαρακτηριστικό ήχο, παράλληλα όμως σεβόμενη την ιστορία και τον στίχο του κάθε ενός από αυτά.

Με αυτόν τον τρόπο κατορθώνει να κάνει τα τραγούδια “δικά της“, αφού το κριτήριο της επιλογής του συγκροτήματος δεν είναι ένα παροδικό σουξέ, αλλά μια μικρή ιστορία πίσω από το κάθε τόλμημα. Το "Παλιό μου παλτό" οπτικοποιήθηκε από τον Άλεξ Κάρμιο και εκτός των μελών της μπάντας πρωταγωνιστούν και οι δύο δημιουργοί.

Οι 15 50 έκλεισαν φέτος 20 χρόνια συνεχούς μουσικής διαδρομής. “Πως περάσαν τα χρόνια, τι είναι αυτά που φορώ”... Σάννυ Μπαλτζή!

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της μπάντας να κάνει δικό της αυτό το τραγούδι, οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινό της Πάτρας, το αγάπησε πολύ, ακούγοντάς το από τους 15 50.


15 50 - Το Παλιό Μου Παλτό - Official Music Video