Οι σοκολατορίχτες ετοιμάζονται για να δώσουν τη δική τους μάχη στο Πατρινό Καρναβάλι και σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος τους Περικλής Δημητρόπουλος οι σοκολάτες που αναμένεται να πέσουν στις φετινές παρελάσεις του καρναβαλιού της Πάτρας θα ξεπεράσουν τις 40.000. 

Ήδη οι σοκολατορίχτες έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις τους στα αθηναϊκά κανάλια, καλώντας τον κόσμο της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας να έρθουν στην πόλη και να γλεντήσουν στο Πατρινό Καρναβάλι, σκορπίζοντας ταυτόχρονα μέσα από την παρουσία τους ένα άρωμα αισιοδοξίας και χαράς που ταυτίζεται με την μεγάλη γιορτή της αχαϊκής πρωτεύουσας και που σίγουρα όλοι μας έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες. 

Η σοκολάτα φέρνει πάντα χαρά. Όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους μεγαλύτερους και από αυτή την άποψη ταιριάζει με την φιλοσοφία του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο σοκολατοπόλεμος είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Πάτρα από το 1899 και από τότε μέχρι σήμερα συνδέθηκε με την πατρινή αποκριά και στη συνέχεια με το καρναβάλι της πόλης. 

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι η πόλη, οι φορείς της, αλλά και ο κόσμος της, είναι ανάγκη να στηρίξει τη συνέχεια του εθίμου και να χαράξει νέους δρόμους για την εξέλιξη του, αναγεννώντας το, προς όφελος του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι σοκαλατορίχτες και οι άλλοι σύλλογοι που κρατούν αυτή τη στιγμή ζωντανό το έθιμο, αποτελούν εξάλλου και μία από τις καλύτερες διαφημίσεις του Πατρινού Καρναβαλιού προς τα έξω, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του, μέσα από τις καθιερωμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους που γίνονται αυτές τις μέρες. 


Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμος δεν έχει βοηθήσει. Δεν έχει δώσει ούτε μία σοκολάτα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ η προσφορά των εταιρειών και των σούπερ μάρκετ της Πάτρας, θα πρέπει να ενισχυθεί, εφόσον θέλουν να κρατήσουν το έθιμο αυτό ζωντανό. 

Φέτος, οι σοκολάτες που θα ριχθούν στο Πατρινό Καρναβάλι θα φτάσουν τις 40.000, όμως γίνονται προσπάθειες για να μεγαλώσει ο αριθμός αυτός στις 50.000. Ο δήμος, σύμφωνα με τα όσα  αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, έβαλε ένα βαν για τις μετακινήσεις των μελών των συλλόγων στην Αθήνα. 

Παράλληλα, ενδέχεται οι σοκολατορίχτες να κάνουν την εμφάνιση τους και στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, πέρα από αυτή της Κυριακής.

Πάντως, στις 12:45, το Σάββατο, στην Αγορά Αργύρη, θα κόψουν την σοκολατοκαρανβαλο πίτα τους μέσα σε ένα εορταστικό και γιορτινό κλίμα, σε μία εκδήλωση που γίνεται πάντα μια εβδομάδα πριν από τη κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και και λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους φίλους του καρναβαλιού, αλλά και της σοκολάτας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη μάχη του σοκολατοπόλεμου είναι οι εξής: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».