Ένας Πατρινός ο Χρήστος Καϊτσάς, παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αερομοντελισμού, εκπροσωπώντας τα χρώματα της χώρας μας, έχοντας αρκετές ελπίδες για να διακριθεί, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για την μεγάλη στιγμή. 

Ο Πατρινός αθλητής, εκτός από τον αερομοντελισμό είναι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανιών Τ.Ε,  είναι 23 ετών και ασχολείται με τον αεροαθλητισμό από μικρός. Ανήκει στην Α.Ε.Μ.Α. Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας και στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Το 2018 συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ακροβατικών ακριβείας εξωτερικού χώρου F3A-GRB κατηγορία και όπου κατέλαβε την πρώτη θέση. Ύστερα από αυτό έφτασε η στιγμή να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, όπου δεν είναι άλλο από το να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ακροβατικών ακριβείας εσωτερικού χώρου F3P.  

Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα F3P θα διεξαχθεί στη χώρα μας, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17-23 Μαρτίου 2019 και μαζί με τον Λαρισαίο, καλό του φίλο Παναγιώτη Πυργίδη θα συμμετέχουν σε αυτό, με την ελπίδα να καταφέρουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν και να φέρουν στην χώρα μας μία διάκριση, σε μία μορφή αθλητισμού που μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη, όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανάπτυξη. 


Ο Χρήστος Καϊτσάς, μιλώντας για την συμμετοχή του στο παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα τονίζει: "Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η χώρα μας να συμμετάσχει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για όποια διάκριση και αν κάνουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΠΕΑΚ Πάτρας που με στήριξε, έτσι ώστε να έχω τον χώρο μου και να προπονούμαι. Εύχομαι μελλοντικά να αναπτυχθεί ο Αερομοντελισμός/Αεραθλητισμός στη πόλη μας, γιατί υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, και να βρεθεί ένας χώρος ώστε να υπάρξει η κατάλληλη υποδομή για το συγκεκριμένο άθλημα".