Ενόψει... τσικνίσματος και κρεατοφαγίας, οι ειδικοί επισημαίνουν πως το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πάρτυ χοληστερίνης!

Το ψήσιμο στα κάρβουνα, βέβαια, θεωρείται γενικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, αφού απαλλάσσει το κρέας από σημαντικό μέρος τους λίπους. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές και «κόλπα» για να τηρήσουν το έθιμο και όσοι έχουν πρόβλημα αυξημένης χοληστερόλης ή όσοι δεν θέλουν να αποκτήσουν τέτοιο πρόβλημα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Διατροφής, υπάρχει πάντα η επιλογή του άπαχου ή λιγότερο λιπαρού κρέατος για να ψήσουμε στο σπίτι ή να παραγγείλουμε στο εστιατόριο. Το φιλέτο ή τα παϊδάκια κοτόπουλου είναι η πρώτη από αυτές τις επιλογές, με μόλις 165 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, όπως αναφέρει το onmed.

Ωστόσο, επειδή λίγοι είναι αυτοί που θα αρκεστούν στο κοτόπουλο την Τσικνοπέμπτη, οι διαιτολόγοι προτείνουν και μερικά άλλα «τρικ» για να γιλτώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Έτσι, η χοιρινή μπριζόλα είναι πιο «λάιτ» επιλογή από τα αρνίσια παϊδάκια ή τα λουκάνικα, τα οποία σε κάθε 100 γραμμάρια έχουν πάνω από 300 θερμίδες και μέχρι 30% λιπαρά!

Ένα «κλασικό» κόλπο είναι να αφαιρούμε όλο το ορατό λίπος από το ψητό κρέας και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να «εξοικονομήσουμε» αρκετές θερμίδες.