Όπως κάθε τέλος του μήνα... 

Χαμός γινόταν στα υποκαταστήματα των τραπεζών της Πάτρας, με τους συνταξιούχους να έχουν στηθεί στις "ουρές" του γκισέ, περιμένοντας την στιγμή που θα φτάσουν στα ταμείο για να πάρουν τα χρήματα της σύνταξης τους. 

Ορισμένοι από αυτούς δεν έκρυβαν την ανησυχία τους και τον φόβο τους μη τυχόν δουν νέο "ψαλίδι" στα χρήματα που τους έχουν κατατεθεί. Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει. Σύμφωνα με τα όσα λένε στα "πηγαδάκια" που στήνονται κάθε φορά μέσα στις τράπεζες τα χρήματα αυτά δεν τους φτάνουν για να βγάλουν τον μήνα. 

Τους φτάνουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Από εκεί και μετά δεν έχουν "σάλιο" και περιμένουν την επόμενη σύνταξη τους. Βλέπετε, με τα χρήματα που παίρνουν τώρα, πρέπει να βγάλουν και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, φάρμακα, ενώ πολλές φορές είναι αυτοί που αναγκάζονται να βοηθούν τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους ή και των εγγονιών τους ακόμα. 

Το σκηνικό αυτό, φυσικά, συμπληρώνεται με τις "ουρές" που στήνονται στο εξωτερικό των τραπεζών, στα ΑΤΜ. Ορισμένοι, περίμεναν από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που μόλις έχουν πληρωθεί τρέχουν να βγάλουν χρήματα.

Τρέχουν γιατί δεν έχουν φράγκο στην τσέπη. Έχουν στερέψει. Και το ίδιο το σκηνικό θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα. Όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.