Προθεσμία έως αύριο, Πέμπτη, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα και τις μισθώσεις του 2018 στο ηλεκτρονικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ήδη η ΑΑΔΕ έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων για να τους θυμίσει ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την οριστικοποίηση των στοιχείων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Αν δεν το πράξουν, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί θα θεωρηθούν οριστικά και θα φορολογηθούν με βάση αυτά.

Κατόπιν της παραπάνω ημερομηνίας η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό φορολογουμένων που έχουν εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb.

Όσοι εντοπισθούν να μην έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο θα τους επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 5.000 ευρώ καθώς και πρόσθετος φόρος εισοδήματος με προσαυξήσεις.

Όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στην αρχική τους δήλωση μπορούν να τα διορθώσουν έως την παραπάνω ημερομηνία, καθώς τα τελικά στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2018 θα αποτυπωθούν στις φετινές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με τους συντελεστές που προβλέπει η νομοθεσία (15% έως 45%).