"Στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019 ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL.

Σ’ αυτό θα εκπροσωπούνταν και το δικό μας Σωματείο με 3 εκλεγμένες αντιπροσώπους, οι οποίες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και με μεγάλη ταλαιπωρία κατάφεραν να είναι στην Αθήνα το Σάββατο για να πάρουν μέρος στις εργασίες του.

Ένα συνέδριο στις εργασίες του οποίου, θα έπρεπε να συζητηθούν τα προβλήματα του μεγάλου κλάδου των ιδιωτικών υπαλλήλων και πώς θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας, αυξήσεις μισθών στα προ των μνημονίων επίπεδα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και πολλά άλλα.

Αντ’ αυτού όμως, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΜΕ που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πλειονότητά τους δεν ανήκει στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αφού πολλοί από αυτούς δεν είναι καν εργαζόμενοι, με βιαιότητες, τραμπουκισμούς, στοχευμένες προπηλακίσεις συναδέλφων, εξυβρίσεις, κατάληψη των χώρων, κλοπές καρτών αντιπροσώπων στις οποίες είναι καταγεγραμμένα τα προσωπικά δεδομένα τους κατάφεραν να διαλύσουν το Συνέδριο της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας.

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά, ήταν ότι το ΠΑΜΕ έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία του στον κόσμο των εργαζομένων και αφού δεν μπορούσε να ελέγξει το συνέδριο και είχε μειωθεί η δύναμή του –κάτι που το γνώριζε- θεώρησε καλύτερο να το διαλύσει. Άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε δει να κάνει το ίδιο σε πολλά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και απειλεί ότι θα πράξει το ίδιο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Στη δημοκρατία όμως δεν χωράνε τέτοια. Τα αξιώματα κερδίζονται μέσα από την κάλπη με απλή αναλογική από την ψήφιση του Ν. 1264 το 1982 μετά από συλλογικούς αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Έτσι είναι η δημοκρατία συνάδελφοι!

Για τους λόγους αυτούς καταδικάζουμε τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, καταλογίζουμε πλήρως τις ευθύνες διάλυσης του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στα στελέχη του. Είναι γεγονότα τα οποία είδαμε και βιώσαμε και καμία κάμερα δεν μπορεί να αποτυπώσει πιο ξεκάθαρα.

Οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται! Δεν φοβηθήκαμε τη σκληρή εργοδοτική συμπεριφορά του ιδιωτικού τομέα στα χρόνια των μνημονίων υπό την απειλή της ανεργίας και της μετανάστευσης. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!

Έτσι λοιπόν, μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή!

Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος από τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την πολιτεία να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλισμού" αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας.