Το Πατρινό Καρναβάλι φτάνει στην κορύφωση του και με βάση τον αριθμό των πληρωμάτων που δήλωσαν συμμετοχή για να πάρουν μέρος στις δύο μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, ο κόσμος που θα κατέβει στους δρόμους της Πάτρας για να κάνει παρέλαση, αναμένεται να είναι περισσότερος από ποτέ. 

Σύμφωνα με την λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα ο Καρναβαλικός Οργανισμός με τα ονόματα όλων των γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ο αριθμός τους είναι 161. Αν από τον αριθμό αυτόν αφαιρέσει κανείς τα τέσσερα πληρώματα που δεν σκοπεύουν να κατέβουν στην παρέλαση, αλλά συμμετέχουν στον Κρυμμένο Θησαυρό, μένουν 157. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις προηγούμενες χρονιές ο αριθμός των πληρωμάτων φέτος είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων. Το 2018 τα πληρώματα που είχαν παρελάσει ήταν 147, ενώ το 2017 κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο, στα 148. 

Γενικότερα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκο Χρυσιβιτσάνο, που τονίζει: "Υπάρχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ο αριθμός των πληρωμάτων είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων πέντε ετών, από τότε που βρίσκομαι στην θέση αυτή". 

Αν τώρα λάβει υπόψη του κανείς ότι σε κάθε πλήρωμα αναλογούν τουλάχιστον 300 καρναβαλιστές, τότε καταλαβαίνει εύκολα ότι θα ξεχυθεί για ακόμα μία χρονιά στους δρόμους της Πάτρας ένα καρναβαλικό ποτάμι από χιλιάδες κόσμου. Με βάση λοιπόν τα στοιχεία αυτά όλα δείχνουν ότι φέτος πάμε για ρεκόρ συμμετοχής στο Πατρινό Καρναβάλι. 


Οι εγγραφές κορυφώνονται στα γκρουπ

Ο δηλωμένος αριθμός των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 είναι και αυτός ένα σημάδι που δείχνει ότι το ενδιαφέρον του κόσμου κάθε άλλο παρά έχει ατονίσει για την μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης και όλης της Ελλάδας και ότι το καρναβάλι είναι πάντα για όλους τους Πατρινούς κάτι ξεχωριστό. 

Οι εγγραφές βέβαια στα καρναβαλικά πληρώματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, όμως υπάρχουν αρκετά γκρουπ που έχουν ήδη αρκετό κόσμο, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους τους καρναβαλιστές και τα μέλη του "πυρήνα" του κάθε πληρώματος, το ενδιαφέρον για τις εγγραφές αναμένεται να κορυφωθεί από αυτή την εβδομάδα και ειδικότερα από την Τσικνοπέμπτη και μετά. 

Τότε είναι που στα περισσότερα στέκια θα γίνει χαμός, με τον κόσμο να σχηματίζει "ουρές". Ετοιμαστείτε λοιπόν. Το Πατρινό Καρναβάλι μπαίνει στην τελική του ευθεία.