«Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά». Με τη φράση αυτή σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέκος Αλαβάνος την προσπάθεια του πρωθυπουργού για διεύρυνση μέσω κινήσεων όπως η «Γέφυρα», χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού προσθέτοντας ότι «είναι σαφές από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως είδαμε μέτρα ακραία που ούτε κατά διάνοια δεν είχε τολμήσει να πάρει η Νέα Δημοκρατία».

«Τα υπόλοιπα είναι φιγούρες και κινήσεις εντυπωσιασμού παρότι δεν έχουν πρόσωπα, μπας και παραπλανήσουν ένα μέρος της κοινής γνώμης» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄ .

Αναφερόμενος, μάλιστα, εμμέσως στην εκδήλωση της Γέφυρας με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Μπίστη, της Μαρίας Ρεπούση, του Παναγιώτη Παναγιώτου κ.α. ο Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε χωρίς να αναφερθεί σε πρόσωπα «διάφοροι περιφερόμενοι εδώ και χρόνια, τώρα περιφέρονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αλαβάνος εμφανίστηκε επικριτικός και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κίνηση των «53» αναρωτώμενος «οι "53" πού ήταν όταν ερχόταν το τρίτο Μνημόνιο και τα νομοθετήματα για τη δημόσια περιουσία; Δεν έχουν καμία υπόσταση στην κοινή γνώμη».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «δεν νομίζω ότι έχουμε μια τάση ανάκαμψης απο τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ».