«Ανήκω στους αγανακτισμένους, καθώς μέσα από την ενασχόληση μου με το ελεύθερο επάγγελμα, συνειδητοποίησα ότι αν δεν είσαι κρατικοδίαιτος, τίποτα δεν σε βοηθάει να προοδεύσεις. Το αίσθημα αυτό έγινε εντονότερο όταν απέκτησα οικογένεια και παιδί. Τότε ένιωσα, πως το περιβάλλον που κινούμαι χρειάζεται αλλαγές. Όμως δεν έμεινα στον καναπέ μου παραμένοντας αγανακτισμένος μπροστά σε μια οθόνη γιατί η παθητικότητα ποτέ δεν μου ταίριαζε! Συνειδητοποίησα ότι η μόνη αλλαγή στη χώρα μπορεί να γίνει πολεμώντας με τους κανόνες της δημοκρατίας και όχι πετροβολώντας από το πεζοδρόμιο. Είμαι πεπεισμένος πως η αλλαγή μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από την πόλη μου, αυτό θέλω, αυτό φιλοδοξώ!» δηλώνει ο Ανδρέας Κοσμάτος του Παύλου, Μαθηματικός - Ελευθ. Επαγγελματίας, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τοv συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά  "σπιράλ".

«Το  “σπιράλ” έτσι όπως προσωποποιείται στον Πέτρο Ψωμά, είναι ακριβώς η δημοτική παράταξη που χρειάζεται η Πάτρα. Καθαρός λόγος, γνώση των προβλημάτων, σύγχρονες προτάσεις, όρεξη και κέφι για δουλειά» τονίζει και προσθέτει σχετικά με την απόφασή του και προσθέτει: «Εκείνο όμως στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία το “σπιράλ” και πολύ σωστά, είναι η ομάδα! Χωρίς την κατάλληλη ομάδα κανένας Δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει το οποιοδήποτε πρόγραμμα του, όσες καλές προθέσεις και αν υπάρχουν. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, είναι το κλειδί της επιτυχίας και το “σπιράλ” διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα! Βασικό προσόν της παράταξης είναι η διάθεση για καλόπιστη συνεργασία με όλους όσους χρειάζεται, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να πάμε την Πάτρα μπροστά!

Ο Ανδρέας Κοσμάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972, έκτοτε μαθήτευσε, σπούδασε, δούλεψε και παντρεύτηκε στην υπέροχη αυτή πόλη. Σπούδασε στο τμήμα των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Με το πέρας των σπουδών του και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ως δόκιμος αξιωματικός του πυροβολικού, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Η πρώτη του εργασία ήταν καθηγητής υπολογιστών και ECDL, στην “Computer Practica”, για περίπου 18 μήνες. Το 2001 ξεκίνησε την καριέρα του ως προγραμματιστής τηλεπικοινωνιακών κέντρων στην εταιρία “Intracom Telecom”, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004. Αποφάσισε να επιχειρήσει το 2004, ξεκινώντας το φροντιστήριο «ΓΝΩΜΟΝΑΣ» για μαθητές λυκείου-γυμνασίου. Σήμερα η επιχείρησή του σε πείσμα των αντιξοοτήτων της αγοράς, μετρά τρία παραρτήματα σε Πάτρα, Αθήνα, Ιωάννινα και πλέον ειδικεύεται σε μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενδιάμεσα, ίδρυσε και τον εκδοτικό οίκο «Γνώμονας Εκδόσεις», ο οποίος κυρίως είχε την επιμέλεια βιβλίων για το πανεπιστήμιο Πατρών.

Σε αυτά που του αρέσει να ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του περιλαμβάνονται η ιστιοπλοΐα, οι ταινίες και τα παιχνίδια στρατηγικής. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική, ούτε σαν φοιτητής, αποφάσισε όμως να εμπλακεί το 2014 με την εμφάνιση του Ποταμιού, ενός κινήματος αποκομμένου από τον παλαιοκομματισμό και τις τακτικές του.  Σε αυτό το διάστημα, έχει διατελέσει πολιτικός συντονιστής του Ποταμιού στην Πάτρα για δύο χρόνια και μετά, αντιπρόσωπος Αχαΐας και αντιπρόσωπος δυτικής Ελλάδας, στο κεντρικό του πολιτικό όργανο.