Νέα ένταση στην περιοχή της «νεκρής ζώνης», της Δένειας αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τις προκλήσεις του περασμένου Νοέμβρη, ενώ με τις κινήσεις στα Στροβίλια επιχειρείται να αποδομηθεί ο ρόλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com αναφέρουν ότι Ελληνοκύπριοι γεωργοί μετέβησαν το Σάββατο στα χωράφια τους για να επιθεωρήσουν τα σπαρτά τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από μέλη του τουρκικού στρατού. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος ανέφερε ότι 20 περίπου στρατιώτες παρατάχθηκαν ώστε να μην επιτραπεί η διέλευση στους Ελληνοκύπριους γεωργούς. Σημειώνει δε ότι η συγκεκριμένη πρόκληση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης και εδραίωσης των κατοχικών στρατευμάτων εντός της νεκρής ζώνης, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραδόθηκε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν και τίποτε», όπως παραδέχθηκε ο Κοινοτάρχης της ακριτικής Δένειας.