Με ένα Όσκαρ, αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου στην Ολίβια Κόλμαν έκλεισε η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2019 για το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου.

Το The Favourite του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούσε 10 Όσκαρ εκ των οποίων κατάφερε να πάρει μόνο ένα αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει καθόλου το ήδη τεράστιο κατόρθωμα να φθάσει στη μεγάλη βραδιά όχι με μια και δυο αλλά με 10 υποψηφιότητες.

Η ανακοίνωση του Όσκαρ στην Ολίβια Κόλμαν, λίγο πριν τη λήξη της βραδιάς έφερε δάκρυα στα μάτια του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και της συζύγου του Αριάν Λαμπέντ που κάθονταν δίπλα δίπλα.


Olivia Colman speech at The Oscars 2019

«Γιώργο είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης, στην πιο καλή ταινία», είπε η Κόλμαν από σκηνής προς τον Γιώργο Λάνθιμο με την κάμερα να γυρνάει προς το μέρος του και να τον δείχνει δακρυσμένο. «Λάτρεψα που εγώ, η Ρέιτσελ και η Εμμα δουλέυαμε μαζί κάθε μέρα μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν», προσέθεσε η Κόλμαν, με το Twitter να την αποθεώνει. 


Κατά τα λοιπά, μεγάλος νικητής της βραδιάς φυσικά το Ρόμα του Κουαρόν, όπως ήταν αναμενόμενο, το οποίο απέσπασε αρκετά και σημαντικά βραβεία, με σημαντικότερο το Οσκαρ σκηνοθεσίας. Καλύτερη ταινία για φέτος το Green Book. 

Τα φετινά Οσκαρ, μετά την κριτική που έχουν δεχθεί κιόλας τα τελευταία χρόνια, όπως ήταν αναμενόμενο έδωσαν Οσκαρ σε μαύρους αλλά και στον Μεξικανό Αλφόνσο Κουαρόν, για το Roma, μια ξενόγλωσση ταινία διαφορετική από τα συνηθισμένα, θέλοντας μεταξύ άλλων με αυτό τον τρόπο να στείλουν και τα αναγκαία πολιτικά μηνύματα. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα της εκλογής του έχει κάνει σημαία το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τα Οσκαρ. Ισως η απονομή κάποιων εκ των βραβείων στην σπουδαία ταινία παραγωγής του Netflix να ήταν και ένα μήνυμα λοιπόν.