Ιστορικές στιγμές στο γήπεδο του Πετρωτού, στην Πάτρα. 

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια φιλοξένησε το πρώτο του παιχνίδι, ανακαινισμένο και "πράσινο" με φυσικό χορτάρι, ένα πραγματικό στολίδι για το τοπικό ποδόσφαιρο της Πάτρας και γενικότερα για τον αθλητισμό. 

Ήταν πριν από 13 χρόνια όταν το ξερό γήπεδο του Πετρωτού, ένας αθλητικός χώρος που ανήκει στον δήμο της Πάτρας και αποτελούσε την έδρα για αρκετές ομάδες της περιοχής, αλλά κυρίως για τον τοπικό Ίκαρο, έκλεινε για να αναδιαμορφωθεί και να βελτιώσει τις υποδομές του. 

Από τότε όμως και μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα και οι πάντες σχεδόν το είχαν ξεγραμμένο. Παρέμεινε κλειστό. Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής και κυρίως ενός ανθρώπου του υπεύθυνου των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, Κώστα Καραγκούνη, άλλαξαν τα δεδομένα. 

Το γήπεδο ανακαινίστηκε με τον δήμο να βάζει το έργο στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ, ένα έργο που κόστισε 326.000 ευρώ. Μπήκε χλοοτάπητας, διαμορφώθηκαν αποδυτήρια, τοποθετήθηκαν κολόνες ηλεκτροφωτισμού και το γήπεδο άνοιξε και πάλι τις πύλες του, φιλοξενώντας το πρωί του Σαββάτου (23/2), έναν αγώνα παιδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ίκαρο Πετρωτού και την Αρόη.

Πριν από το παιχνίδι έγινε η παρουσίαση του γηπέδου από τον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ενώ το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Σταύρος Δανιήλ και αρκετά ακόμα μέλη της δημοτικής αρχής όπως ο Κώστας Καραγκούνης, ο Τάκης Πετρόπουλος, ο Χρήστος Καρδάς και άλλοι.

Το "παρών" έδωσε και αρκετός κόσμος του ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος των προπονητών Αχαΐας Ηλίας Λογαράς, ο Κώστας Καλπουζάνης, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, αλλά και μέλη του σωματείου του Ίκαρου Πετρωτού, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους. 13 χρόνια ήταν αυτά. 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Σαρρή που βρέθηκε στο γήπεδο του Πετρωτού.